Asgari ücrete zam yapılacak mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Asgari ücrete zam yapılacak mı?


Web Banner

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, “A’dan Z’ye her şeyi konuştuk. Asgari ücret konusu ele aldık. Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde ilgili bakanlarla çalışmaları görüşüp bize haber vereceğini söyledi. Rakam konuşmadık. Asgari ücretlinin durumlarını anlatma imkanı buldu. Cumhurbaşkanımız çalışma yapıyoruz dediler, bir rakam yok. Güzel bir görüşme oldu. Cumhurbaşkanımız her şeyin farkında olduğunu söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımız çalışma arkadaşlarım çalışma yürütüyor bilgisini verdi.” ifadelerini kullandı.

Atalay “Emekliler, EYT’liler, taşeronlar her konuda konuşma fırsatı bulduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanıyla ve işin taraflarıyla bir toplantı yapacağını söyledi. Asgari ücrete her ayın 4’ünde enflasyon açıklanıyor, ocak ayını beklemeyelim diye söyledim. Biz aralık ayının dışında hiç toplamadık. Şartlar öyle bir hale getirdi ki haziranı gördüğümüzde insanların kayıpları çok arttı.” sözlerine yer verdi.

RAKAM VERMEKTEN KAÇINDI

Atalay kendisinin aklındaki rakamın sorulması üzerine “Şimdi benim aklımdaki rakamı söylersem olmaz. Söylediğin ile aldığın arasında bir uyum olması lazım. Toplumu memnun edecek bir rakam olur diye düşünüyorum.”sözlerini kullandı.

Web Banner
Web Banner