Artık Yetmez mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Artık Yetmez mi?

Memurlar Toplu Sözleşme Görüşmelerinde yetkili sendikanın başarısızlığının hezimetiyle bir kez daha yüzleşti.


Memur ve memur emeklileri 2021 yılı ilk yarısı için % 3’lük sözleşme zammı alacaktı. Açıklanan %4’36 enflasyon farkı ile birlikte; memur ve memur emeklileri Ocak ayında toplam yüzde 7.36 zam alacak.

Asgari ücrete %21.6 zam yapılırken, memura yapılan %7.36 zam oranı akıllara durgunluk verici. Zam oranlarındaki çelişkinin mimarı yetkili sendika belli ki başka alemlerde yaşıyor. Aksi takdirde aynı ülke sınırları içinde anlaşma masalarına oturanlardan BİRİ DEVE, BİRİ CÜCE olan zam oranları çıkmazdı. Memura yapılan zam hem asgari ücretin hem de enflasyon gerçeğinin yanında DEVEDE KULAK kalmazdı.

Memurun yaşadığı bu hezimetin sorumlusu hiç şüphesiz yetkili sendikanın, vekaletini aldığı memurun içinde bulunduğu sıkıntılara kulak tıkamasıdır. Memurun vekaletini alıp Toplu Sözleşme Görüşmeleri yapanlar madem memurun hakkını aramıyorlar o halde bıraksınlar.

ARTIK YETER !

Bıraksınlar da memurun hakkını arayacaklar otursun anlaşma masalarına. Memuru görenler, memuru duyanlar memurun sesi olsun. Verilen yetkinin alınma zamanı geldi de geçiyor bile. %7.36’lık zam karşısında memur, hakkını yedirenlere, hakkını yedirmeyeceğini göstermeli. Emanet ehillere verilmeli. Bunun için BİR İMZA YETER !

TC Kadriye Demirel
TES Ant. 2 Nolu Şb.Bşk.Yrd.

Kadriye Demirelhaberbilgi@hotmail.com