Arnavutköy ‘Mehmet Akif Ersoy Lisesi’ günde 2000 yemek üretiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Arnavutköy ‘Mehmet Akif Ersoy Lisesi’ günde 2000 yemek üretiyor

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi günde 2000 ayda 30.000 yemek üretiyor.


Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi 2018 Ağustos ayından sonra 4 yıllık öngörülebilir bir eylem planı hazırlayarak bu doğrultuda fiziksel, çevresel ve eğitsel bütün faktörleri en etkin şekilde kullanmaya başladı.

2019 – 2020 eğitim – öğretim yılında ‘’Döner Sermaye İşletmesi ‘’ faaliyete geçmiş; Gıda Teknolojisi Elektrik – Elektronik, Bilişim Teknolojileri ve Yiyecek- İçecek Hizmetleri alanlarında üretime geçti.

Bu alanlar içinde Gıda ve  Yiyecek – İçecek Hizmetleri ayrı bir misyon yüklenip taşımalı öğrenci ve özel eğitim okullarımızın yemek hizmetlerini karşıladı.  Misyon ve vizyonu oturduktan sonra hızla büyüyen yemek işletmemiz kısa sürede Milli Eğitim Bakanlığının ‘’Üreten okul üreten nesil’’ projesinin en iyi temsilcilerinden biri olmuştur.

Bu süreçte çeşitli devlet kurumlarıyla işbirliğine gidilmiştir. Ancak 2020 Mart ayında ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 pandemisi yüzünden okullar kapatılıp birçok sektör eklenince  eylem planında güncelleme yapıp üretimde durmadan devam etme fikri ile yemekhaneyi yeniden hizmete açmak için Ağustos 2020’de Arnavutköy Devlet Hastanesi yemek üretim ve dağıtım işi hizmetini alarak daha önce örneği görülmemiş bir başarıya imza attı.

Öğretmen ve öğrenciler ile insanüstü bir çaba gösterip hastanedeki her bireyi mutlu edecek  üretim ve dağıtım örneği gösterdi. Bu başarı elbette dikkat çekecekti ve 2020 Kasım’ında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumların da yemek ihalesi okula verildi. Her  gün artan üretim kapasitesiyle günde 2000 ayda 30.000 yemek üretimi bu alandaki başarılarını her geçen gün gösterip artırmaktadır. 15 öğretmen ve 30 öğrenci, üretimin içinde kendi ailelerine kadar üretimin getirilerini hissettiler hem manevi hemde maddi olarak hayatlarına dokundular.