Altında yeni rekor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Altında yeni rekor!

Bu haber 08 Mart 2024 - 12:54 'de eklendi ve 62 kez görüntülendi.

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Altının onsu uluslararası piyasada 2 bin 168 dolar civarında işlem görüyor. 8 Mart 2024 tarihli güncel gram altın ve çeyrek altın kuru fiyatları da belli oldu. Peki, altın fiyatları ne kadar? Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi beklentilerini kuvvetlendirmesinin ardından tarihi zirveye yakın seyretti. Altın yatırımcılarının gözü bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdama çevrildi. Ons altın spot piyasada,  güne 2.168 dolara kadar yükselerek rekor kırdı.  Altının gram tarafındaki fiyatlamasını hem ons altın hem de Dolar/TL’deki gelişmeler etkiledi. Gram altın, 2.227 Türk Lirası civarında işlem gördü. Çeyrek altın ise 3.735 Türk Lirası’ndan alıcı buldu.

Powell’ın açıklamaları enflasyonun düşmesi durumunda faiz indirimlerinin aylar içinde gerçekleşebileceğine işare etmişti. ABD’de tarım dışı istihdamın 190 bin civarında açıklanması bekleniyor. Tarım dışı istihdam ocak ayında 353 bin olarak açıklanmıştı.

Faiz indirimi için acele etmeyeceklerini belirten Powell, bu yıl faiz indiriminin bir noktada uygun olacağını ifade etmişti.

Powell’ın gelecek aylarda faiz indirimleri yapılabileceğine işaret etmesinin ardından yılın başından bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Doları başlıca altı para birimine karşı ölçen Dolar endeksi, yüzde 0,03 artışla 102.79 seviyesine yükseldi.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN