Adana’da heyelan! 4 öğretmen hayatını kaybetti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Adana’da heyelan! 4 öğretmen hayatını kaybetti


Saimbeyli- Feke kara yolunda saat 14.00 sıralarında heyelan meydana geldi. İddiaya göre, 01 AİN 537 plakalı otomobil seyir halindeyken dağdan kopan kaya parçası otomobilin üzerine düştü. Olayda araçtaki 4 kişi yaralanırken, çevredeki sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.

OLAY YERİNDE CAN VERDİLER

Yamaçtan kopan kaya, bu sırada yoldan geçen Himmetli İlk ve Ortaokulu’nda görevli öğretmenlerin içinde bulunduğu otomobilin üzerine düştü. Olayda, Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak yaşamını yitirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan 4 kişinin cansız bedenleri, otopsi için morga kaldırıldı.

 

 

Öğretmenlerin Feke ilçesinde ikamet ettiği ve her gün köye geliş gidiş yaptıkları, kazanın bugün ilçeye dönerken meydana geldiği öğrenildi. Hayatını kaybeden öğretmenlerden Dilek Altıparmak’ın 4-A sınıf öğretmeni, Rahime Topak’ın ise sosyal bilgiler öğretmeni olduğu öğrenildi.

Öğretmenlerin cenazeleri Feke Devlet Hastanesine kaldırılırken, yarın tören yapılacağı bildirildi.

YOL TRAFİĞE KAPITILDI

Öte yandan, Karayolları Genel Müdürlüğü de Tufanbeyli-Saimbeyli-Feke yolunun 71,6’ncı kilometresinde heyelan meydana geldiğini, güzergahın tedbiren trafiğe kapatıldığını açıkladı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaşanan kaza sonrası sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı yayınladı.

Çelik, yaptığı paylaşımda: “Adana Saimbeyli ilçemizde heyelan nedeniyle 4 öğretmen kardeşimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Yaşamını yitiren öğretmen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Milletimizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun” dedi.

Adana Saimbeyli ilçemizde heyelan nedeniyle 4 öğretmen kardeşimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik.

Yaşamını yitiren öğretmen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Milletimizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) April 6, 2023