Abdullah Ağar’dan dikkat çeken Yunanistan yorumu: Karşı karşıya kalırsak ne olur? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Abdullah Ağar’dan dikkat çeken Yunanistan yorumu: Karşı karşıya kalırsak ne olur?

Yunanistan’dan Ayasofya konusunda yapılan hadsiz açıklamalara tepki gösteren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Atina’nın tahrikleriyle birlikte bölgedeki güç dengesini değiştirme hamlelerine karşı dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Yunanistan son dönemde Türkiye ile giriştiği silah yarışında yeni alımlar yapmaya çalışıyor. Havada, karada ve denizde yeni nesil teknolojilere yönelen Yunanistan, Türkiye’ye karşı üstünlük sağlamaya çalışıyor. 

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, konuyla ilgili dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

FIRKATEYN ÜZERİNDEN GÜÇ DENGESİ

Ağar, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Fransızlardan almaya hazırlandığı Belharra fırkateynleri üzerinden Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengesini değiştireceklerini savunduklarını ifade etti. Dendias özellikle Akdeniz’de hakimiyetin kendilerine geçeceğine inandıklarını belirtirken, Ağar bu noktaya özellikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

AYASOFYA HADSİZLİĞİ

Ağar, daha öncesinde de Emekli Yunan Korgeneral Nikolaos Tamouridis’un “Konstantinopolis’te Ayasofya’da çanlar yeniden çalacak” sözlerini hatırlatırken, bu kriz ortamına karşılık 20 milyar dolardan fazla savunmaya bütçe ayrılmasına dikkat çekti. Ağar “Bütün bunları da enerji fiyatlarındaki korkunç artışa, pandeminin etkilerine, ağır enflasyona ve ağır borçlarına rağmen yapıyor.” ifadelerini kullanırken, ideoljik emelleri için hazırlık yaptığına dikkat çekti.

“KARŞI KARŞIYA KALIRSAK NE OLUR?”

Ağar, bu noktaya dikkat edilmesi gerektiğini savunurken şunları söyledi

– Sinir uçlarımızı sürekli test ediyor.

– Lozan’ı, Paris anlaşmalarını, adaların silahlandırılmasını, askeri hareketliliği ve EGEAYYDAAK’ı sürekli ihlal ediyor.
– 12 mili sürekli zorluyor.
– Doğu Akdeniz’deki oyunlarından ihtiraslarından vazgeçmiyor.
– Batı Trakya’daki ve adalardaki Türk azınlıkla sürekli oynuyor, asimile etmeye çalışıyor.
– Din ve etnik kimlikleriyle oynuyor.
– Aleviliği aynı bir din olarak kabul ediyor.
– Adım adım, ince ince, kurnaz kurnaz, fırsat fırsat yürüyor, yol yapıyor.

Yunanistan ile yaşadığımız Ağustos 2020 sismik gerilimde Yunan fırkateyni Limnos kasıtla Kemal Reis fırkateynimize çarpmıştı.
Ve çatışmaya ramak kalmıştı.
/
Mütekabil silah sistemlerimin temini, inşası, parça tedariki konusunda sürekli baskı ve ambargo altındayız.
/
Yunanistan bu hırs, hesap, ihtiras ve vekalet kafasıyla silahlanma kurgusunu tamamlar ve “bozulmuş bir denge eşliğinde” karşı karşıya kalırsak NE OLUR?