ABD’li alçak haddini aştı! ‘Türkiye’ye saldırı zamanı geldi!’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ABD’li alçak haddini aştı! ‘Türkiye’ye saldırı zamanı geldi!’


Seçim döneminde Türkiye’de darbe çağrısı yapan, terör örgütü FETÖ’ye açık şekilde verdiği destekle bilinen ABD’li eski istihbaratçı Michael Rubin, bu kez Yunan basınına yazdığı yazıyla Türkiye’ye kin kustu.

Halihazırda Washington merkezli American Enterprise Institute’de kıdemli uzman olarak yer alan, geçmişte ise Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon’da çalışan Rubin, ‘Avrupa Türkiye ile Kıbrıs için nasıl sert oynayabilir?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.

DELİ SAÇMASI SUÇLAMALAR

Yunan Kathimerini gazetesi tarafından yayımlanan yazıda Türkiye’nin Avrupa ve İsveç’in yanı sıra NATO’yu da küçük düşürdüğü savunuldu, NATO tarihinde ilk kez Türkiye’nin belgelerindeki ‘terör etiketleri’nin kabul edildiği aktarıldı. Söz konusu etiketlerde yer alan örgütlerin Avrupa ya da NATO tarafından ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmediğini ileri süren Michael Rubin, DEAŞ teröristlerinin ise İstanbul ve Ankara’da serbestçe gezdiği iftirasını attı.

Geçen ay Güney Kıbrıs’ın İsrailleri hedef alan bir İran terör saldırısını engellediğini kaydeden Pentagon’un eski Ortadoğu uzmanı Rubin, İranlıların söz konusu saldırı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) kullandığını ileri sürdü. Türk istihbaratından izin almadan kimsenin adaya giremeyeceğini dile getiren ABD’li Rubin, NATO ve İsveç’e rağmen Avrupa’dan Erdoğan’ın son sözü söylemesine ya da Türk halkının gözünde zafer kazanmasına izin vermemesini istedi:

“Avrupa’nın Türkiye’nin Kıbrıs’taki yasa dışı işgalini eski haline getirmek için saldırıya geçmesinin zamanı geldi. Avrupa’nın politik kılıfında birden çok muhtemel ok var.”

‘KKTC’Yİ ZİYARET EDEN TURİSTLER BEDELİNİ ÖDEMELİ’

Kıbrıs adasının tümünü Avrupa Birliği toprağı olarak görüp KKTC’yi ziyaret eden turistlerin kalıcı şekide Schengen vizesinden yasaklanmasını ve çalışma izinlerinin iptalini öneren Michael Rubin, Güney Kıbrıs’ın bir istisna olmamasını istedi. “Güney Kıbrıs’ın egemenliğine saygı duymayan Ruslar, İsrailliler, Türkler ve İranlılar bedelini ödemeli” diyen eski Pentagon çalışanı, ayrıca Avrupa’nın KKTC’ye Türkiye’den yapılan uçuşlar için de harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Türkiye’den KKTC’ye yolcu taşıyan havayolu firmalarına Avrupa’nın izin vermemesini öneren provokatör Rubin, Avrupa Birliği’nin Türk şirketlerine yaptırım uygulayıp kıta çapındaki havaalanlarına girişini yasaklaması gerektiğini savundu.

“Yasa dışı KKTC Avrupa’da bir ‘terörist truva atı’dır” gibi deli saçması cümleler kuran Michael Rubin, Kuzey Kıbrıs’ın Londra, Brüksel, Stockholm, Berlin, Cenevre, Budapeşte, Strasbourg ve Helsinki’deki ofislerinin Avrupalı ev sahipleri için bir ‘utanç’ olduğunu ileri sürdü. ABD’li eski istihbaratçı Avrupa’daki tüm KKTC ofislerinin kapatılmasını istedi.

Özellikle 2016’daki FETÖ darbe girişiminden sonra her fırsatta Türkiye’ye kin kusan Michael Rubin hakkında, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu.

FETÖ adına zaman zaman Türkçe Twitter mesajları da paylaşan Rubin, American Enterprise Institute’deki çalışmalarının yanı sıra ABD donanmasında dersler de veriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRYunanistan ayakta! AP adını koydu: Erdoğan umutlarına soğuk su döktü!Haberi Görüntüle