5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek


İstanbul’da Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile VakıfBank arasında gerçekleştirilen BİLSEM’lerde Yapay Zekâ Atölyeleri Yapımı İş Birliği imza töreninde konuşan Özer, son yirmi yılda eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarının Cumhuriyet tarihinde ilk kez yüzde 95’in üzerine çıkarıldığını belirterek aynı zamanda eğitimin önünde engel oluşturan katsayı, başörtüsü yasağı gibi antidemokratik uygulamaların da yine bu dönemde kaldırıldığına işaret etti.

Toplantıda okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek vereceklerini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Özer, şunları söyledi:

6 Şubat’ta başlıyor

“İkinci dönem yani 6 Şubat’ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler    ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere

ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde. Başka sürprizlerimiz olacak inşallah.”