3 bin 150 öğretmen aşı programına alındı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

3 bin 150 öğretmen aşı programına alındı

Erzurum’da İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Kovid-19 ile mücadele kapsamında kırsal mahallelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlerle CoronaVac aşısının ilk dozu yapıldı.


Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Mareşal Fevzi Çakmak Hastanesinde aşı oldu. 2 haftadır köylerdeki 32 bin öğrencinin yüz yüze eğitime başladığını söyledi.

Erzurum’da köy okullarında görevli öğretmenlerin en hızlı şekilde aşılarını yaptıracaklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Erzurum’da köy okullarında öğrencilere hizmet veren 3 bin 150 öğretmen, Sağlık Bakanlığınca aşı programına alındı.

1 Mart ‘tarihinden sonra ilimizde 1-2-3 4. sınıf ve 8 ile 12. sınıf kademelerindeki öğrencilerimiz yüz yüze eğitime başlayacak. 1 Mart ‘tarihinden sonra da yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerin aşıları yapılacak.”

Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, kentte 11 bin 500 öğretmen olduğunu belirterek, bugün itibarıyla aşı için 3 bin 150 öğretmenin tanımladığını söyledi.

Okullarda salgınla alakalı tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sanayi ve Milli Eğitim Bakanlığın ortaklaşa çalışmasıyla okullardaki hijyen şartların iyileşmesine yönelik 150 kriterden oluşan kılavuz yayınlanmıştı.

Bu kılavuzdaki kriterleri bütün okullarımızda sağladık. Erzurum’da 1139 okuldan 1055’i bu kılavuz doğrultusunda hijyen şartlarını sağladılar. Bütün okullara “Okulum Temiz” sertifikası vermiş olduk. Öğretmenlerin aşılanmasıyla okullarımız daha güvenli halde olacak. ”

Aşı olan öğretmenlerden Tuba Onay da tüm öğretmenlerin aşı olmasını beklediklerini, “Aşı uygulamasında taşın altına elimizi koyarak ilk aşımızı Milli Eğitim Müdürümüz ile yaptırmanın mutluluk ve gururunu yaşıyoruz.”