2023 YKS’de TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2023 YKS’de TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi?


Geçen yıl 3 milyon 243 bin 334 olan aday sayısının, bu sene 284 bin 132 fazla başvuruyla 3,5 milyonun üzerine çıktığı 2023-YKS, 17 ve 18 Haziran’da KKTC Lefkoşa dahil toplam 228 sınav merkezinde uygulanacak. İşte, “2023 YKS’de TYT’ye girmeyenler AYT’ye girebilir mi?” sorusunun yanıtı…

YKS’YE GİRİŞTE BUNLARA DİKKAT!

Adayların, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya fotoğraflı T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayan adayların mağdur olmamaları için nüfus müdürlüklerine giderek fotoğraflı yeni kimlik kartlarını almaları gerekiyor. T.C. kimlik kartını, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf, T.C. kimlik numarası bulunmayan adaylar için il veya ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık tutulacak.

TYT’YE GİRMEDEN AYT’YE GİRİLEBİLİR Mİ?

3 oturumlu bir sınav olarak organize edilen YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Adaylar daha sonraki oturumlara isteğe bağlı şekilde katılım sağlayabilir.

TYT SINAV İÇERİĞİ

TYT’de adaylara Türkçe Testi’nde 40, Sosyal Bilimler Testi’nde 20, Temel Matematik Testi’nde 40, Fen Bilimleri Testi’nde 20 olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek.