2021 Yılında Öğretmen Maaşına Etkisi ne Olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2021 Yılında Öğretmen Maaşına Etkisi ne Olacak?

Eş ve çocuk durumu, kamu görevlileri aylık net maaş miktarını etkilemekte ve yararlandıkları “aile yardımı” ile “asgari geçim indirimi” tutarlarına bağlı aylık net maaşları ise daha çok.


2021 yılına dair maaş katsayısı ve asgari ücret belirlemeleri, aile yardımı ödeneği ve asgari geçim indirim miktarları arttı.

Aile yardımı ve Asgari ücret miktarlarındaki artış, bu unsurlardan yararlanan kamu görevlileri aylık net maaşına artış olarak yansıyacak.

Eşi çalışmayan ve 72 aydan olan küçük 3 çocuğu olan memurun aylık net maaşı, bekar ve çocuksuz emsal memurun maaşı 2021 yılın ilk yarısındaki aylarda “813,33 TL” olacak.

Eş durumun etkisi

Kamu görevlilerine, gelir elde etmeyen ve sosyal güvenlik kurumlarından aylık almayan eşlerinden dolayı aile yardımı alabiliyor.

Eşi aktif ücretli olarak ya da kurumda ücret karşılığı çalışmayanlar eş sebebiyle asgari geçim indiriminden yararlanabiliyor.

2021 yılın ilk yarısındaki aylarda kamu görevlileri eş durumun net maaşlarına etkisi ise şöyle olacak:

Çocuk durumun etkisi

Kamu görevlileri, aile yardımına müstahak tüm çocukları için aile yardımı alabiliyor. Ayrıca, aile yardımına müstahak çocukları için (eşi çalışanlar en çok 5 çocuk için, eşi çalışmayan ya da eşi emekli olanlar ise en çok 3 çocuk için) asgari geçim indiriminden yararlanabiliyor.

2020 yılın ikinci yarısındaki aylarda kamu görevlileri çocuk durumun net maaşlarına etkisi ise şöyle olacak:

Tablo sadece 3 çocuğa göre hazırlanmış olup, çocuk sayısı daha çok olan personel; aile yardımı ödeneği kapsamında olan çocukların tamamı için aile yardımı alabiliyor, eşi emekli olan ya da çalışmayanlar toplam 5 çocuk için asgari geçim indirimi alabiliyor.