2020 Kpss Mağduru Ögretmenler ,ellerinden alınan atama hakkına kavuşmayı bekliyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

2020 Kpss Mağduru Ögretmenler ,ellerinden alınan atama hakkına kavuşmayı bekliyor


3 yılı aşkın bir süredir seslerini birçok platformda duyurmaya çalışan 2020Kpss Mağduru Ögretmenler , Yeniden Refah Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine sunacağı Kanun Teklifi vesilesiyle yüksek puanlar alarak kazandıkları halde mevzuata aykırı uygulamanın sonucunda ellerinden alınan atama hakkına kavuşmayı bekliyorlar.

Ne olmuştu?

6 Kasım 2019 tarihli , 1753 Karar sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2 sene geçerliliği olan Kpss puanları , Ögretmen Atamaları özelinde 1 yıla indirilmiştir.
Bu düzenleme ile öğretmen adaylarının Kpss puanlarını sadece kendi geçerlilik döneminde kullanmaları amaçlanmış , diğer bir ifadeyle ‘ Karma Atama ‘ diye tabir edilen ve puanların değerlendirilmesi hususunda birtakım haksızlıklara sebebiyet veren uygulamanın önüne geçilmiştir.

8 Eylül 2021 tarihinde ek 15 bin atama kontenjanı Sayın Cumhurbaşkanı tarafından duyurulmuştur. O tarihte geçerli olan sınav puanı 2020 Kpss olduğu halde , henüz sınav puanları açıklanmamış olan 2021 Kpss adayları da bu ek atamaya dahil edilerek 2020 Kpss puanlı adaylar telafisi imkansız bir mağduriyete ve hak kaybına uğratılmıştır.

Bu süreçte 2020Kpss Öğretmenleri bir çok kez yüzyüze görüşmeler dahil olmak üzere medya ve sosyal medya aracılığı ile bütün partilerin , sendikaların ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini ve onayını almıştır fakat şimdiye kadar öğretmenleri sevindirecek ve söz konusu mağduriyeti giderecek somut bir adım atılmamıştır.
Yeniden Refah Partisi bu bağlamda mağduriyeti kapsamlı bir şekilde ele alarak Mecliste çözüme kavuşturacak bir kanun teklifi üzerinde çalışmaktadır.