1923’TE OLDUĞU GİBİ 2020’DE DE EN ÖNDE « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

1923’TE OLDUĞU GİBİ 2020’DE DE EN ÖNDE


Web Banner

 

1923 yılında sağlık çalışanları cephede ön saflarda, yıl 2020 Türk Milletinin sağlığının korunması için yine ön saf da. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube İş Yeri Temsilcileri İlimizdeki sağlık kuruluşlarında Bayrak ve Atatürk resminin bulunduğu kokartları sağlık çalışanlarına dağıttılar. Şube Başkanı Ömer Çeker 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hakkında yazılı açıklama yaptı.
Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı yazılı açıklamada. “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız tüm milletimize kutlu olsun. 29 Ekim şerefle, şanla ve kanla verilen bir mücadelenin, yokluklar içinde ki bir milletin yeniden dirilişinin zaferle taçlanıp dünya’ya ilan edildiği gündür.
Türkiye Cumhuriyetini kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, Şehitlerimizi tüm şanlı ecdadımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bir asır önce Türk milletinin bağımsızlığına kavuşması için millet olarak top yekûn emperyalist güçlere karşı mücadelede Mehmetçik cephede mücadele verirken Mehmetçiğin yanında sağlık çalışanları da savaşta ön safta ve mevzide vatan savunmasında yaralanan askerlerimizin yarasına merhem olmak, acılarını dindirmek için mücadele ederek vatan savunmasına katkı sunmuşlardı.
Yıl 2020 sağlık çalışanları bu kez tüm dünyayı esir alan Covid-19 virüs salgınına karşı Türk milletinin sağlığının korunması için gece gündüz görevinin başında kahramanca bir mücadele vererek yeni bir destan yazıyorlar.
1923 yılın da olduğu gibi 2020 yılında’da sağlık çalışanları hayatlarını ve sevdiklerinin hayatlarını riske atarak vatandaşımıza sağlık hizmeti sunuyorlar. Bu fedakârlıklarını ölçebilecek ne bir ölçü birimi nede karşılığını ekonomik olarak ödeyecek bir değer vardır.
Fakat bu kahramanların yiğitlikleri ne takdir ediliyor nede fedakarlıklarının karşılığının ödenmesi için gereği nedense bir türlü yapılmıyor. Çalışanların sorunları çözülmeyip, talepleri için olumlu bir adım atılmıyor.
Israrla sağlık çalışanları görmezden geliniyor. Bakın bugün öğleden sonra ve yarın Perşembe günü resmi tatil ama sağlık çalışanları hayatlarını riske atarak yine millete ve devlete hizmet etmeye devam ediyorlar. Ama tavandan denilen aslı yavandan ve yalandan olan bir ek ödeme ile hakları yeniyor. Maaşa zam olarak tek ödeme taleplerine ise kulak tıkanıyor, sümen altı ediliyor.
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu yazı ile 27 Ekim 2020 tarihinde yayınlamış olduğu genelge ile sağlık çalışanların izinlerinin iptal edilmesi, emekli olmak isteyenlerin, istifa etmek isteyenlerin taleplerinin askıya alınmasına anlam vermek mümkün değildir.
Gerekli tedbirlerin alınmaması, ihtiyaç olduğu halde yeterli sağlık personeli alımı yapılmayarak sağlık personelinin özlük haklarının gelişmesini sağlamak, verilen sözleri yerine getirmeye çalışmak yerine, kısıtlama yapılmasını anlamak mümkün olmadığı gibi yazıyı yayınlayanlarında iyi niyetli olmadığı kanaatindeyiz.
Alel acele yayınlanmış yazıda sağlık çalışanlarının 2019 yılına ait kullanamadıkları izinlerinin 2021 yılına otomatik olarak aktarılacağına dair her hangi bir ifade bulunmaması bakanlığın sağlık çalışanlarına bakışını gözler önüne sermektedir.
Şuanda sahada görev yapan hiçbir sağlık çalışanının istifa edeceğim diye bir söylemi ve düşüncesi yoktur. Bakanlık Kamuoyu önünde sağlık çalışanlarının yanında imiş gibi gözüküp bol vaatler veresede, gerçekler göründüğü gibi değil, Bu nedenle sağlık çalışanlarının feryadını kısmak için yazı yayınladılar.
Buradan da bir kez daha ilan ediyorum, gelin sağlık çalışanları için bir hayırlı işe imza atın maaşlara zam vererek çalışanın emeğine saygı duyduğunuzu gösterin. Alkış veya teşekkür yerine gereğini yapın.
Bu temennilerle tüm milletimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutluyor sağlık çalışanlarında bayram sevinci yaşatacak düzenlemelerin hayata geçmesini temenni ediyorum.“ dedi.

“Haklı Dava Güçlü sendika”
Türk Sağlık Sen

 

Web Banner
Web Banner