Yüz Yüze Eğitime Devam Ancak… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yüz Yüze Eğitime Devam Ancak…


Web Banner

22 Kasım 2021 tarihinde, ilk ve orta öğretim kurumları, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı ilk döneminin 2.periyoduna başlayacak.

6 Eylül-12 Kasım 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitimde alınması gereken tedbirlerle ilgili bütün çağrılara kulaklarını tıkayan Milli Eğitim Bakanlığı, kış mevsiminin başladığı bu aylarda daha esnek ve kamuoyunun taleplerine daha açık olmalıdır.

Bu süreçte, benzer şekilde eğitim toplumunun bütün unsurlarının daha dikkatli ve daha sağduyulu davranması, yüz yüze eğitiminin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için elzemdir.

Yüz yüze eğitimin devam etmesinin en büyük sorumluluk ve görevin Milli Eğitim Bakanlığında olduğu şüphesizdir, ancak öğretmen, öğrenci, veli ve eğitimle ilgili bütün kurum ve kuruluşlara da büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir.

Yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için;

Milli Eğitim Bakanlığı;

-Günlük ders saatlerini bütün kademelerde en fazla 5 saate düşürmelidir.

-Ders sürelerini bütün kademelerde 30 dakika ile sınırlandırmalıdır.

-Tekli eğitim yapan ve taşıma merkezlerinde öğrenim gören çocukların öğlen arasını kaldırmalı, yemek arası verilmemelidir.

-Okul kantinleri kapatılmalı, okulda herhangi bir yiyecek maddesinin satılmasına izin verilmemelidir.

-Bütün okullara, kadrolu sağlık görevlisi atanamıyorsa, geçici olarak sağlık görevlisi görevlendirilmeli, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Belediyelerle işbirliği yapılmalıdır.

-Okul girişlerinde, çocukların ateşlerinin ölçülmesi sağlanmnalı ve istemeye gerek kalmaksızın her öğrenciye en az iki adet maske verilmesi zorunlu tutulmalıdır.

-Karantinaya alınan öğretmenlerin sınıfları boş kalmamalı, bu sınıflarda norm kadro fazlası öğretmenlerin görevlendirilmesi yoluna gidilmelidir.

Öğretmenler;

-Covid-19 aşını zamanında yaptırmalı ve kendilerinde salgın hastalık belirtilerinden en az bir tanesini gördüklerinde mutlaka test yaptırmalıdır.

-Öğrencilere, normal zamanlardaymış gibi akademik açıdan yüklenilmemeli, okulu ve eğitimi sevdirici sosyal etkinliklere yer vermelidir.

-Haftalık ders programlarında yer alan bütün dersler içeriğine uygun olarak yapılmalı, bütün yetenek ve beceri dersleri, test çözdürmeye ayrılmamalıdır.

-Öğrencilerle yakın temastan kaçınmalı, sınıflar sık sık havalandırılmalıdır.

-Sınıflarda temizlik ve hijyen maddeleri bulundurulmalı, derslerde öğrencilerin tuvalet alışkanlıklarını pekiştirici etkinliklere yer verilmelidir.

Veliler;

-Kendilerinde veya çocuklarında herhangi bir salgın hastalık belirtisi varsa, çocuklarını okula göndermemeli, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

-Çocuklarını okula gönderirken temizlik ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmalıdır.

-Çocuklar, kahvaltı yaptırılmadan okula gönderilmemeli, beslenme çantalarına sağlıklı yiyecekler konulmalıdır.

-Eğitim öğretimin yüz yüze sürdürülmesi konusunda okul idareleri ve öğretmenlerle işbirliği yapmalıdır.

Yüz yüze eğitimin sürdürülmesi konusunda okul paydaşlarına düşen görev ve sorumluluk kadar, eğitimle ilgili kurum ve kuruluşlar ile bütün topluma da görev ve sorumluluklar düşmektedir. Toplumun her kesimi, kamu otoritesinin salgın hastalıkla ilgili koyduğu kurallara uyma konusunda hassasiyet göstermeli, kamuoyunu bilgilendirici çalışmalara destek vermeli, eğitim ve öğretimim yüz yüze ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz olarak yerine getirmelidir.

Abdullah DAMARabdullah@hotmail.com
Web Banner
Web Banner