Yatırımcılar dikkat! Gram altın kritik sınırın altına geriledi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yatırımcılar dikkat! Gram altın kritik sınırın altına geriledi

Bu haber 13 Mayıs 2022 - 16:32 'de eklendi ve 151 kez görüntülendi.

Altın, artan enflasyon ve daha agresif parasal sıkılaşma beklentileriyle yatırımcıların değer saklama aracı olarak doları tercih etmesi sonrası düşüş yaşıyor.

Spot altın, ABD’de ÜFE’nin beklentilerin üzerinde gelmesinin Fed’in hızla faiz artış politikasını sürdüreceğini işaret etmesiyle bir önceki seans yüzde 1,7 değer kaybederken bugün ise gram altın kritik sınırın altına geriledi.

Veriler sonrası riskli varlıklara yönelik iştahın azalmasıyla tahviller gerilerken dolar güçlenmeye devam etti.

Konuyla ilgili IKON Menkul tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “FED’in agresif faiz artış sürecine girmesi sonrası dolar endeksinin güçlenmesinin ve küresel risk alma iştahının azalmasının etkisiyle USD/TRY yükseliyor. Yükselişin devamında 15.72 ve 16.20 direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 15.23 ve yükselen fiyat kanalının alt bandı destek oluşturabilir. Kanaldan aşağı yönlü çıkılması halinde TL lehine işlemlerin hız kazanabileceğini de belirtelim.”

“Altını aşağı çeken ana etken yatırımcıların dolara yönelmesine neden olan piyasadaki dalgalanma oldu” diyen Guardian Gold Australia İş Geliştirme Müdürü John Feeney, “Spot altın gerektiğinden fazla satılıyor gibi görünüyor. Dolayısıyla 1800 dolar civarında ciddi bir destek görebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

“TALEBİN KURUMASINA SEBEP OLUYOR”

Diğer yandan yatırımcılar dünyanın en büyük altın alıcısı olan Çin’de Kovid-19’un vakalarının yeniden artışını ve kapanmalar sonrası yaşanan ekonomik yavaşlamayı izlemeye aldılar. 

Çin’in sıfır Kovid-19 politikasının altına etkilerine değinen Feeney, “Çin sıfır Kovid-19 politikası altın üzerinde etkili oluyor çünkü oradaki talebin kurumasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Ons altın 1.798 dolara gerileyerek 4 Şubat sonrası en düşük seviyeyi gördü. Bu hafta %4,5 değer kaybeden kıymetli metal, 14 haftanın en düşüğüne inerken kayıpta ABD verileri ve Fed beklentilerinin etkisi var. Gram altın ise en düşük 895 lira seviyesini gördü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRElon Musk sosyal medyadan duyurdu! Twitter anlaşması askıya alındıHaberi Görüntüle

Bakan Nebati'den konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama: Tek tek tespit edildi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBakan Nebati’den konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklama: Tek tek tespit edildiHaberi Görüntüle

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN