Veyis Ateş canlı yayında soruları yanıtladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Veyis Ateş canlı yayında soruları yanıtladı

Veyis Ateş, Habertürk istifası ardından canlı yayında İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. Ateş yaptığı görüşmeyi yalanlamayı tercih ederken canlı yayına bağlanan Sezgin Baran Korkmaz, Ateş’i yalancılıkla suçladı.


Web Banner

Veyis Ateş’in canlı yayında yaptığı açıklamaların başlıkları şöyle:

“Pazartesi günü benim üzerimde ya da çevremde herhangi bir zenginleşme var mı ortaya çıksın diye savcılığa müracaat edeceğim.

Sosyal medyadan paylaştığım tekne bir arkadaşımın…

Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde misafir edildim. Ve onunla orada ilk defa restoranında karşılaştım.

Sezgin Baran Korkmaz beni aradı ve “Sayın İçişleri Bakanı beni yanlış anlıyor çok mağdur edildim bir yanlış anlaşılma var lütfen bana yardımcı olur musun” dedi. Çocuklarından bahsetti mağduriyet olduğunu düşündüm.

Ankara’ya gidip İçişleri Bakanı ile görüştüğümde Sezgin Baran Korkmaz’dan telefon aldığımı söyledim keşke açmasaydın dedi. O buraya gelecek ve adalete teslim olacak dedi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın hakkındaki iddiaları aktardım benden ricasını aktardım ve Bakan Bey’den aldığım cevap sen bu konulara hiç girme…

Onun teklifini kabul etme nedenim yurt dışında çok zor durumda olduğunu ve ailesinin de  Türkiye’de olduğunu söyledi.

Balıkçı kapısında ve konuk olduğum otelin restoranında görüştüm. Sadece iki kez…

Korkmaz’dan para istemedim, başkaları adına da ondan para istemedim. Devletin Bakanı “o adam buraya gelecek yargılanacak” dedi.

Bugün öğle saatlerinde bir telefon aldım, telefondaki kişi Sezgin Baran Korkmaz konularını Halk TV’de canlı yayında anlatmamamı istedi. Konuştuğum kişinin ismini vermeyeceğim.

Veyis Ateş canlı yayında mal varlığını da açıkladı. Şirketten ayda 30 bin lira aldığını ve ailesinden de memleketinde bazı tarlaları olduğunu söyledi.

Devletin kendisine Mercedes vermediğini söyleyen Veyis Ateş korumasının olduğunu ama bunun da devletin kendisine özel bir tahsisi olmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığına tıbbi cihaz sattığım iddiaları konusunda suç duyurusunda bulunacağım pazartesi günü… Herhangi bir bakanlıkta hangi ihaleye müdahale etmişim ve bana veya yakınlarıma para gelmiş mi? Bunların hepsiyle ilgili pazartesi günü açacağım davada hakkımı arayacağım

Sezgin Baran Korkmaz canlı yayına bağlandı… Korkmaz söz konusu iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:

Konunun bu noktaya gelmesi beni rahatsız ediyor. İnsanlarda utanma arlanma yok sanırım. Avukatım üzerinden Veyis Ateş benimle görüşmek istedi. Bana yardımcı olabileceğini söyledi. Ben de ona durumumu anlattım… Görüşmesini gerçekleştirdikten sonra beni aradı.

Veyis Beyle yaptığım görüşmeyi ispatlayabilirim. Böyle bir konuşma yoksa ben yarın İstanbul’a gelmeyi taahhüt ediyorum.

Veyis Bey, Ankara’ya giderken beni aradı İçişleri Bakanı ile görüşme yapacağını söyledi. Klik ve lobiye aracı olduğunu söyledi. Bu lobinin benim sorunumu çözeceğini söyledi ve onların adına benden 10 Milyon Euro istedi.

Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz’a “Beni ilk arayan siz misiniz diye sordu?”

İsmail Saymaz’dan Korkmaz’a: Sizin bu durumda yapmanız gereken Türkiye’ye gelmek ve söz konusu konuşmayı savcılara dinletmeniz gerekiyor.

Saymaz konuşmanın doğru olduğunu söyledi ve telefonu kapattı.

Veyis Ateş ise tüm bu suçlamaların ve yaşananların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kanalda ağırladıktan sonra başına geldiğini söyledi. Bakan ile 1999 yılından beri tanıştığını söyledi. Kendisinin nikah şahidi olduğunu belirtti.

Verilen reklam sonrası Sezgin Baran Korkmaz yeniden canlı yayına bağlandı. Korkmaz ikinci bağlantısında Ateş’e yönelttiği suçlamaları yeniledi. İşte Korkmaz’ın o açıklamaları:

Kaydı siz dinlediniz İsmail Bey… Veyis Bey’in gözlerinin içine bakıp “Sen yalan söylüyorsun Veyis” demeniz gerekir.

Siz bu kaydı beş kez dinlediniz! Ana konuya gelmek istiyorum. Tanıdığım yüzlerce insan var neden bu kadar insan arasından ben Veyis Bey’i arayayım!

O beni aradı benden para istedi ancak ben öyle bir para vermedim.

Veyis Ateş bir klik adına benden 10 Milyon Euro istedi.

Bana problemi yaratanların bu klik ve lobilerin olduğunu ve benim bu halde olmamın sebebinin bu lobiler olduğunu söyledi Veyis Bey ve bunu çözmek adına benden para istedi.

İbrahim Kalın’la hiçbir temasım olmadı. Veyis Ateş kendi kirli yüzünü örtmek için başkalarının adını karıştırıyor. Ben kimseyle bu konuşmayı paylaşmayacaktım. Sadece Habertürk yönetimi ile paylaşılması için bu kaydı dinlettim. Konuşmanın mahkeme gününe kadar gizli kalması gerekiyordu. Benim bunu paylaşmak niyetim yoktu.

Sezgin Baran Korkmaz çok sinirlendi canlı yayında hakaretler kullandı ve Veyis Ateş’in gözünün içine baka baka yalan söylediğini söyledi.

Veyis Ateş “Bana aşağılık adam” diyen biriyle konuşmam dedi.

Ateş’in benim başıma bu dertleri açan lobilerin kim olduğunu söylemesi lazım.

Veyis Ateş yapılan görüşmenin ardından Sezgin Baran Korkmaz’ın yaptığı sinirli ve hakaretli konuşmaların sonrasında kendisiyle mahkemede görüşmek istediğini ve iddialarını orada ispatlamasını istedi.

Kimsenin ablası ve ağabeyi olmadığını söyledi. Sezgin Baran Korkmaz’ın çok ilginç bir profil olduğunu söyledi. Bir derdi varsa Türk adaletine teslim olmasını söyledi.

Şaşırmamamız gereken yaşlardayız. Ama meslektaş ve arkadaş saydığım sohbet ettiğim insanların ‘Kurtlukta düşeni yemek kanundur’ lafıyla hareket etmeleri beni şaşırttı.

Çocuklarıma ve kendime vakit ayıracağım. Yıllardır yüzümün akıyla yaptım bu işi bundan sonra da aldığım tazminatla geçineceğim.

Son sözüm şu… Bugün buraya çıkmamın sebebi başından beri ilkeli ve ahlaklı davranmandı. Neden senin yayınına çıktığıma dair de seninle herhangi bir hukukum olmadığı için böyle bir tercihte bulundum.

 

Web Banner
Web Banner