Türkiye’nin S-400 hamlesi ile ilgili çarpıcı yorum: ABD bunu biliyor.. « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türkiye’nin S-400 hamlesi ile ilgili çarpıcı yorum: ABD bunu biliyor..

Kanal7 Dış Haberler Müdürü ve Haber7 Yazarı Taha Dağlı, Haber7 Dünya Masası’nda dünyadaki ardı ardına gelişen sıcak olayları yorumladı. ABD’den İsrail’e Avrıupa’dan dünyanın en sıcak gelişmelerinin yaşandığı bölgelere kadar gelişen olayların perde arkası…


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ankara’da yapılan S-400 denemeleri için “endişeliyiz” açıklamasında bulundu. Pompeo’nun bu söylemleri daha çok iç siyaseti bastırmaya yönelik ifadeler olarak yorumlandı.

NATO müttefiklerinden terörle mücadele desteği alamayan Ankara, birliğin baltık projelerine yönelik planı veto etti. Türkiye’nin kritik adımı, kısa sürede büyük yankı uyandırdı.

Suudi Arabistan, PKK kolu SDG’nin sözde elebaşını ağırladı. Riyad’ın Türkiye’nin bölgedeki hamlelerine karşı teröristler ile ilişki kurması dikkat çekti.

Avrupa’nın birçok noktası ekonomi temelli protestolara sahne oluyor. Çoğunluğunu çiftçlilerin düzenlediği eylemlerde “gelir eşitsizliğine” tepki gösteriliyor.

İsrail’de seçim bilmecesi çözülemiyor. Netanyahu ve rakibi Gantz hükümeti kuramazken gelişmeler Filistin’i de yakından ilgilendiriyor. 

Peki tüm bu gelişmeler ne anlam ifade ediyor? 

Kanal7 Dış Haberler Müdürü  ve Haber7 Yazarı Taha Dağlı, Haber7 Dünya Masası’nda dünyadaki ardı ardına gelişen sıcak olayları Haber7 takipçileri için Kanal7 Dış haberler editörü Yasin Tekşen’e yorumladı.