TSK sınırda teyakkuzda! MSB’den yeni açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

TSK sınırda teyakkuzda! MSB’den yeni açıklama


Web Banner

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin Suriye sınırındaki Çiçekalan Hudut Karakolu’na, PKK/YPG’li teröristlerin havan saldırısında iki askerin şehit olması, 3 askerin yaralanması sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye sınır hattında teyakkuza geçti. Ayn el-Arap çevresinde tespit edilen hedeflere yönelik nokta atışları etkili oluyor. Örgütün sınır hattındaki üstlenme alanları ve ileri karakollarının bir çoğu vurularak kullanılamaz hale getirildi.

SINIRA TAKVİYE

Çiçekalan Hudut Karakolu’na yönelik saldırı sonrası bölgeye yeni takviye güç sevk edilirken sınır hattında kapsamlı güvenlik önlemleri alındı. Örgütün Ayn el-Arap ve çevresindeki mevzi ve üstlenme alanlarına yönelik önceki gün karadan ve havadan başlatılan nokta atışları dün de devam etti. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi karşısında bulunan Ayn el-Arap’ın (Kobani) üstünde bulunan Mıştenur Tepesi ile Cerablus sınırına kadar mevzilenen örgüt hedefleri ateş altına alındı. Karadan yapılan atışlara İHA’ların nokta vuruşları etkili oldu. Mıştenur Tepesi’nin yanı sıra kentin batısındaki Boban, Siftek, Selim ve Aşme köyleri ile Fırat Nehri üzerindeki Yukarı Şeyhler köyündeki örgüt noktaları da ağır silahlarla imha edildi. Örgütün büyük zayiat vermesi nedeniyle sınırın bazı noktalarından iç kesimlere çekildiği bildirildi.

‘MAKSADI AŞTI’

Terör örgütüne yönelik atışlar, Cerablus’a sınır olan Gaziantep’in Karkamış ilçesinde heyecanlı saatlerin yaşanmasına neden oldu. Yatsı namazında camilerden TSK’nın terör örgütüne karşı operasyon yapılacağı belirtilerek vatandaşlardan korkmamaları ve evlerinde kalmaları istendi. Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, harekat durumunun olmadığını söyledi. Soylu anonsu, “Maksadı aşan davranış” olarak değerlendirdi. Gaziantep Valisi Davut Gül ise sokağa çıkma yasağı uygulaması olmadığını belirterek, “Yapılan anonslar maksadını aşmış olup, sokağa çıkma yasağı vb. durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir” dedi. Gül, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

 22 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı bölgede şu ana kadar 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlıktan dün yapılan açıklamada, “Birecik/Şanlıurfa hududunda 2 kahraman silah arkadaşımızın şehit olduğu terörist saldırısının ardından bölgede belirlenen hedefleri vurmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar bölgede 22 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeden devam edecek” ifadelerine yer verildi.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 9 PKK’LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamada, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 9 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kahraman Mehmetçik, demirden yumruğunu teröristlerin üzerine indirmeye devam ediyor! Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığında olan 9 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi.” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTerör örgütüne bir darbe dahaHaberi Görüntüle

Web Banner
Web Banner