Torba yasada neler var? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Torba yasada neler var?

EYT düzenlemesini imzaya açan AK Parti Meclis Grubu, kamu borcu yapılandırması, organize sanayi bölgeleri düzenlemesi ve tarımsal kalkınma paketi için ayrı torba yasalar hazırlayarak, imzaya açtı. Pakete göre, yapılandırılan borçlar peşin ödenirse zaten küçük oranlar uygulayarak hesaplanan yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek

Bu haber 28 Ocak 2023 - 12:17 'de eklendi ve 87 kez görüntülendi.

AK Parti Meclis Grubu, torba yasa çalışmalarına hız verdi. EYT düzenlemesini imzaya açan AK Parti Meclis Grubu, kamu borcu yapılandırması, organize sanayi bölgeleri düzenlemesi ve tarımsal kalkınma paketi için ayrı torba yasalar hazırlayarak, imzaya açtı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası açıkladığı Borç Yapılandırma Paketi üzerinde çalışmalara ağırlık verildi.

VERGİ VE PRİM BORCU SİLİNECEK

Pakete göre, yapılandırılan borçlar peşin ödenirse zaten küçük oranlar uygulayarak hesaplanan yurt içi ÜFE tutarının yüzde 90’ından vazgeçilecek. Eğer yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlanacak. Teklifle vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluşa ödenmemiş borcun cezaları kaldırılacak. Bu yapılandırma kanunuyla birlikte vergi dairelerinde ödenmesi gereken hangi tür borç olursa yapılandırılacak. Tek istisna 2022 yılı içinde ödenmesi gereken geçici vergiler olacak. Öte yandan, diğer yapılandırmalarda kapsama alınmayan idari para cezaları da bu kez kapsamda olacak. Ayrı bir paket de OSB’lerin bir süredir alt yapılarının güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının çeşitlendirilmesi ile tarımla ilgili yeni düzenlemeler olacak.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN