Temmuz zammında emekli maaşı ne kadar olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Temmuz zammında emekli maaşı ne kadar olacak?

Bu haber 21 Mayıs 2020 - 0:21 'de eklendi ve 98 kez görüntülendi.

Corona virüs nedeniyle erken aldıkları bayram ikramiyelerinin ardından emekliler gözlerini maaş zammına çevirdi. SSK, Bağ- Kur ve memur emeklileri temmuz ayında açıklanacak zammı sabırsızlıkla bekliyor. Yılın ilk yarısındaki enflasyon oranlarının baz alınarak gerçekleştiği zam miktarının ne kadar olacağı internette en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Emekli maaşı temmuz zammı ne kadar? Kim ne kadar emekli maaşı alacak? İşte SSK, Bağkur emekli ve memur maaşı zam miktarı detayları…

TEMMUZ AYI ZAMMI BEKLENTİSİ

Yaklaşan temmuz ayı, milyonlarca kişi için zam ayı olacak. SSK ve Bağ- Kur emeklileri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak. Memurlar ve memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.

Enflasyon verileri merakla izlenirken; zam oranına ilişkin ipucu, Merkez Bankası’nın mayıs ayı beklenti anketinden geldi.

İLK 6 AYLIK ENFLASYON NE KADAR OLACAK?

Ekonomistlerle yapılan beklenti anketinde, enflasyon tahmini mayısr ayı için yüzde 0.76, Haziran ayı için yüzde 0.45 çıktı. Bu tahmine göre; ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.41 olarak gerçekleşecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 4.41 zam alırken, memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41’e yükselecek.

KİM NE KADAR EMEKLİ MAAŞ ALACAK?

Temmuz zammı yüzde 4.41 olarak gerçekleşirse; ek ödeme dahil en düşük maaş Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 784 lira 11 kuruştan bin 862 lira 79 kuruşa çıkacak.

2000’den önce emekli olan SSK’lılarda ise en düşük aylık 2 bin 111 lira 66 kuruştan 2 bin 204 lira 78 kuruşa yükselecek. Memur emeklilerinde ise en düşük maaş 2 bin 661 lira 34 kuruştan 2 bin 778 lira 71 kuruşa ulaşacak.

Emekliler 3 Temmuz’da kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN