Tekrar kapanma olacak mı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tekrar kapanma olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.


Son haftada tatil beldelerinde yaşanan yoğunluk sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarında yaşanan artışı aktardı. Peki, Tekrar kapanma olacak mı? Yasaklar geri gelecek mi? 25 Temmuz günlük vaka sayısının 14 bine ulaşması sonrası kısıtlama gelecek mi?

TEKRAR YASAKLAR GERİ GELECEK Mİ?

Artan vaka sayıları sonrası vatandaşlar yasaklar geri gelecek mi? Okullar açılacak mı 2021? Tekrar kapanma olacak mı? sorularını araştırıyor. Okulların açılışı ile ilgili Mili Eğitim Bakanı konu ile ilgili, “Dünyadaki ve Türkiye’deki gidişata bakmamız gerekiyor, yani iki eksende değerlendirmemiz lazım. Kontrol artmaya başlandı. Türkiye’de de kontrol edilebilir bir düzeyde bir tablo söz konusu. Biz şu anda, tereddütsüz Eylül’de okula başlamak gibi bir çalışma içindeyiz Bakanlık olarak. 31 Ağustos’ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül’de de öğrencilerimizin gelmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Yasakların geri geleceği ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.