Tasarım-Beceri Atölyeleri Ranta Kurban edilmesin! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tasarım-Beceri Atölyeleri Ranta Kurban edilmesin!


Web Banner

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, ilkokuldan başlayarak tüm öğretim kademlerinde, okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin, uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için ‘Tasarım-Beceri Atölyeleri’ kurulacağı açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un en büyük hayelim dediği ‘TBA’ projesi ülke genelinde uygulanmaya başlamıştı.

Büyük heyecan yaratan bu proje bölgesel farklılıklar göz önünde bulundurularak ekonomik durumu iyi olan okullar, Aile birlikleri marifetiyle ,imkanı olmayan okullara da gerek il müdürlükleri gerekse TEGM’nden okullara gelen ödeneklerle yapılması planlanmıştı.

Fakat her işte olduğu gibi projenin uygulanması sırasında da bir çok suistimalin olduğu görülüyor,okul listeleri belli firmaların elinde dolaşıyor,birileri rant devşirmek için bazı siyasilerin ve bürokratların ismini kullanmaktan çekinmiyor.

Yakın zamanda sitemize gelen bir ihbara göre,İstanbul Avrupa yakasın’da bulunan bir okulun Tasarım-Beceri Atölyelerinin Ankara’dan bir firma tarafından yapılmış olmasına rağmen okul müdürünün atölyeleri görmeye gelen heyetleri İstanbul’da bulunan başka bir firmaya yönlendirdiği iddia edilmektedir.

İsmini ileri ki günlerde paylaşacağımız bu okul müdürü hakkında ki iddialar doğru ise, her şeyden önce bu tutum etik olmadığı gibi aynı zamanda kul hakkına girmektir.

Müdür beye sormak istiyoruz ,İstanbul firmasının adını vermenizin bir sebebi varmıdır?

İşi yapan firma bu durumdan rahatsız olmuşmudur?

Edirne’den Atölyeleri gezmeye gelen heyete hangi firmayı önerdiniz?

Tasarım-Beceri Atölyeleri konusun da çok derin bilginiz mi var ki bu konu da oterite gibi davranmaktasınız?

Konunun takipçisi olacağız, başka iddiaları ve adı geçen bürokratları kamuoyuyla paylaşacağımız haberimizin devamını sitemizden takip edebilirsiniz.

İddialarda hakkında cevap hakkını kullanmaları halinde açıklamalarını sitemizden yayımlayacağız.

Web Banner
Web Banner