Taciz sanığı eski müdürden ilginç savunma « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Taciz sanığı eski müdürden ilginç savunma


Web Banner

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık A.Y, müşteki E.B. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, okulda görevli olarak çalışan tanık M.N.’yi dinledi. M.N, “ Ben hizmetli olarak çalışıyordum. Müdire hanım, müdürün yanına yalnız gitmek istemiyordu. Korkuyordu. Bana biz birlikteyken ‘Odayı boş bırakma, çay kahve getir’ diyordu. Müdür bana birkaç kez ‘müdire hanım, gelsin benim odamda kahvesini içsin’ dedi” ifadelerine yer verdi.

“MÜDÜRLÜKTEN ÖĞRETMENLİĞE DÜŞÜRÜLDÜM, BUNUN EZİKLİĞİNİ YAŞIYORUM”

‘Cinsel taciz’ ve ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ suçlarından yargılanan sanık A.Y. ise, “Müdire hanım çok sigara içiyordu. Bu nedenle odasının kapısını kilitlerdi. Müdürlük sınavını kazanmasını ben sağladım, ‘ders çalış bol bol’ derdim. Çok yardımcı oldum, bu sayede kazandı. Sınava hazırlandığı için de odasının kapısını kilitlerdi. Müdürlükten öğretmenliğe düşürüldüm, bunun ezikliğini yaşıyorum. Mağdurum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, A.Y.’nin yurt dışı yasağının devamına karar vererek, bir sonraki celseyi 6 Nisan’a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan bir ilkokulun müdürü A.Y.’nin müdür yardımcısı E.B.’ye sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu iddia edilmişti. Olayla ilgili şikayetin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alınan müdür A.Y. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

 

 

Web Banner
Web Banner