Sosyal etkinlikler başarıyı artırıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sosyal etkinlikler başarıyı artırıyor


Web Banner

Ülkelere göre eğitimde yaşanan önemli gelişmelere yer verilen gündemde öne çıkanlar şöyle:

 

İngiltere: Kovid-19 kısıtlamalarından sonra çocukların konuşma geriliğinin arttığına yönelik araştırmalar dikkat çekiyor. BBC’nin yaptığı bir analize göre İngiltere’deki okullarda konuşma ve dil desteğine ihtiyaç duyan 5 ile 6 yaşlarındaki çocukların sayısının geçen yıl yüzde 10 arttığı, 500 öğrenciden yaklaşık 80’inin artık bu kapsamda ilave desteğe ihtiyaç duyduğu belirtildi. İskoçya’da da benzer artışlar olduğu kaydedilirken çocukların iletişim desteğine ihtiyacının son 2 yılda yüzde 20 arttığı tespit edildi.

Fransa: Yükseköğrenim ve Araştırma Bakanı Sylvie Retailleau yükseköğrenimin ilk kademesinden mezun olmak için ekolojik dönüşüm eğitiminin zorunlu olacağını duyurdu. Retailleau, tüm disiplinlerdeki eğitimlerde ekolojik dönüşümün zorluklarına yer verilmesi gerektiğini, bunu başarmak için 2025’e kadar tüm öğretmenlere sertifika eğitimi verileceğini açıkladı.

 

ABD: Ohio State University tarafından yapılan araştırmalarla ders dışı etkinliklerin anaokulunda bile başarıyı olumlu etkilediği kaydedildi. 31 anaokulu sınıfında 401 öğrenci ile yapılan araştırmada çocukların okul öncesinden 3. sınıfa kadar 5 yıl boyunca öğrenme, başarı ve sosyal gelişim düzeyleri takip edildi. Araştırmada çocukların ders dışı etkinliklere katılma sayısı ortalamasının 1,5 olduğu sonucuna ulaşıldı. Yüzde 60 ile spor en yaygın ders dışı etkinlik olurken devamında izcilik, akademik hazırlık gibi diğer etkinlikler geldi.

Web Banner
Web Banner