Tahran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Tahran’da Azerbaycan Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı


Web Banner

İran’ın başkenti Tahran’da Azerbaycan Elçiliği’ne silahlı saldırı düzenlendi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırıda koruma müdürünün şehit olduğu bildirildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

CNN Türk Dış Haberler Editörü Enver Kaptanoğlu saldırganın yakalandığı bilgisini paylaştı.

Saldırı haberinin ardından siyasilerden peş peşe taziye mesajları geldi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN TAZİYE

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefon görüşmesinde, Türkiye’nin hain saldırıyı kınadığını belirtti.

Çavuşoğlu’nun görüşmesine ilişkin Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır. Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir.

class=”medyanet-inline-adv”>

KURTULMUŞ’TAN ‘TEK MİLLET, İKİ DEVLET’ VURGUSU

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirtti. Kurtulmuş mesajında şu ifadeleri kullandı;

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı şiddetle lanetliyor, şehid olan güvenlik görevlisine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tek millet iki devlet anlayışıyla her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, “Kardeş Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Saldırıda şehit olan kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. #Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

“ASİMETRİK EYLEM”

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağar’ın açıklamaları şöyle;

Azeraycan ile İran arasındaki gelişmeler son derece gergin. Özellikle 2. KArabağ savasından sonra. İran pek çok kez Azerbaycan’a çeşitli yollarla gözdağı vermeye çalışmıştı. Bunun bir devamı olarak yorumlanabilir mi? Bakmak gerekiyor. Bu gerginliğin artmasını isteyen asimetrik eylem, ona da bakmak gerekiyor. Mesele son derece hassas. Diplomatik bir saldırı her zaman önemlidir.

Ne olursa olsun bu diplomatik korunma sorunu İran üzerinde ve korunamadı. Bir can var, yaralı var. İran’ın yapması gereken son derece önemli açıklamalar var. Ülkeler arası güvensizliği tetikliyor. Hele ki; İran devbleti ile veya iltisaklı biri çıkarsa çok daha farklı yere gider. Üçüncü bir devlet olabilir.

class=”medyanet-inline-adv”>

Azerbaycanımızın yanında durmak bizim için de Azarbaycan için de son derece önemli. Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında olacak. Sisi’nin Azerbaycan’a yapacağı bir ziyaret var bugün. Onunla ilgili olabilir mi? Sorgulanması gerekiyor. Azerbaycan ile İran arasındaki ilişkiler zaten son derece gergin. İran’ın büyük bir hızla işin arkasında ne var? Gönülleri, akılları tatmin edecek bir cevaba ihtiyacımız var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye’den Type-23 hamlesi! Cihat Yaycı yorumladı: ‘Biz artık kıyı bahriyesi değiliz’Haberi Görüntüle

İngiltere'den flaş İran kararı! 'Erken saatlerde idam edildi'

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİngiltere’den flaş İran kararı! ‘Erken saatlerde idam edildi’Haberi Görüntüle

Web Banner
Web Banner