‘Sınavsız kariyer sistemi inşa etmek mümkün değil’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Sınavsız kariyer sistemi inşa etmek mümkün değil’


Bakan Özer’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

LGS’de öğrencilerimizin yüzde 98’inin istedikleri okullara yerleştiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Okullarımızın temizlikten kırtasiyeye her türlü ihtiyacını temin etmek üzere aktif olarak çalışıyoruz. İlk kez ders kitaplarıyla birlikte yardımcı kaynaklarımız da öğrencilerimizin masasında olacak.

İlk defa bu yıl temel eğitime de bütçe göndermeye başladık. 

12 Eylül’de okullarımızı açacağız. Öğretmenlerimiz 1-2 Eylül’de idari izinli sayılarak 5 Eylül’de okula gelerek hazırlık süreçlerine dâhil olacaklar.

1,2 milyon öğretmenimiz var ve bu sayının yüzde 70’i son 20 yılda atanmış. Bu yıl atamalarda okul öncesine ağırlık verdik.

Kariyer basamaklarımız öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirecek bir sistem. Türkiye’de kariyer sisteminde sınav yapılmayan hiçbir alan yok. Sınavsız bir kariyer sistemi inşa etmek mümkün değil.

Uzman veya başöğretmenlik sınavımızda öğretmenlerimizin yeterliliklerini ölçmüyoruz. Bu sınav sadece alınan eğitimi değerlendiren bir sınav.

Öğretmenlerimiz lisansüstü eğitim konusunda istekliler. Bu isteği kariyer sistemiyle birleştirme kararı verdik.

‘Hedefi aştık’

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle düzenlenen I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması Ödül Töreni, dün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Bakan Özer, “2022’de MEB’e bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269’dur. 7 bin 500 hedefimizi aştığımız gibi bir aşamaya daha gittik, bu tescili alınan 74 ürünün de ticarileştirilmesini sağlamış olduk” dedi.