SAYIN BAKANA ÇAĞRIMIZ VAR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SAYIN BAKANA ÇAĞRIMIZ VAR


Web Banner

Türkiye Yüzyılı projeksiyonu ile 2023’e hazırlanan hükümetin, sosyal devlet olmanın sorumluluğu ile bir çok konuda adım attı; adım atmaya da devam ediyor. EYT, vergi affı,yargı alanında açıklanan paketleri veya ucuz konut projelerini bu bağlamda değerlendirebiliriz.

Toplumun önemli bir kesimini kapsama alanına alan bu adımların hazineye nasıl bir maliyet yüklediğini ekonomiden anlayanlar elbette daha iyi analiz edecektir.

Genelde kamu çalışanlarını-özelde MEB çalışanlarını-3600 ek gösterge, sözleşmeden kadroya geçiş, KBS ve EYT ile görece memnun eden gelişmeleri bir tarafa not ederek bu yazımızda mali yükü olmayan bir gündeme pasaj açarak Milli Eğitim Bakanlığı’na açıkça bir çağrıda bulunacağım.

Milli Eğitim, ÖSYM’den sonra en çok sınav yapan ve bunda da rüştünü ispatlayan bir bakanlıktır. MTSK, SRC, LGS,AÖL ve e-sınav bir çırpıda aklımıza gelenleri..

Elbette her sınavın kendine has hususiyeti, güvenliği vardır. MEB bunu sağlamak için bazı kurallar koyacak uyulmadığında sonu cezai işlem tesis eden inceleme ve soruşturma olacaktır. Yıllardır sendika temsilcisi olarak, İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu toplantılarına katılmanın verdiği tecrübeyle ve bahse konu sınavlarda alınan disiplin cezalarına ilaveten idari cezaların, eğitimciler üzerinde oluşturduğu stresi yakinen biliyorum.

Şikayetin bedava, hak aramanın oldukça pahalı olduğu bir vasatta, soruşturmaların orantısız cezalar ile eğitimcileri ne kadar tedirgin ettiğini MEB basit bir anket yöntemiyle anlayabilir. Ve bu duruma acilen neşter vurmalıdır. Ancak, ben bundan daha kolayı için MEB’e ve Sayın Bakana bir teklifte bulunmak istiyorum.

Bakanlık olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu, toplum kesimlerini memnun eden adımlara denk düşecek bir atabilirsiniz.MEB tarafından yapılan sınavlarda esasa zarar vermeyen usulî hatalar ve kusurlar yüzünden verilen disiplin cezalarını unutturan, her biri farklı süreli “Sınavlarda Görev Verilmemesi” olarak uygulanan idari cezaları kaldırarak eğitim çalışanları için temiz bir sayfa açmak zor değildir. Minimum maliyet, maksimum memnuniyet anlamına gelen önemli bir adım olacaktır.

Ve bu sadece tarafınızdan gönderilecek bir yazıya bakar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner