81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!


Web Banner

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına ilişkin alınacak yeni tedbirlere ilişkin açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Ülkemizde Suriye’de Libya’da ve dünyanın başka yerlerinde şu günlerde bile masum kanı akıtmaktan çekinmeyen teröristler kahrolsun diyorum. Pusu kurarak kan dökenleri asla unutmayacağız.

İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Grubuna PKK’lıların yaptığı saldırı, Adana’da CHP’lilerin yaptığı saldırı farklı araçlarla olsa da aynı gayeye yöneliktir.

Samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bugün 3-5 belediye başkanlığı için düştüğü zelil hali ibretle takip ediyoruz. Tüm proje partilerinin düşeceği durum eninde sonunda budur. İnsanımız inancına hayatlarının merkezlerine yerleştirdikleri halde, ülkenin ortak değerlerini istismar edenlerin foyaları ortaya çıkıyor. Demokrasiden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe çığırtkanlığı yapanlar cevabı milletimizden alacaktır.

Salgın döneminde 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize destek olmak için gece gündüz çalışan VEFA sosya destek grubuna teşekkür ediyorum.

‘HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK’

Bu hafta Kabine toplantımızın en önemli konusu korona salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Salgınla mücadelemiz başarı ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgının üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz.Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır.”

“GELİŞMELER OLUMSUZ YÖNDE OLURSA…”

Son iki ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde tedbir, teşhis, tedavi konusunda ciddi birikime sahip olduk. Hasta, ölüm oranımızın düşüklüğü, vakaların yayılma hızını kontrol altına alma sistemimiz, yenilikçi tedavi yöntemlerimiz takdirle takip ediliyor.

Artık koronavirüs veya benzeri salgın hastalıklara karşı eskisinden daha hazırlıklı durumdayız. Her gün şeffaf şekilde paylaşılan veriler oranların yatay şekile geçtiğini gösteriyor. Normalleşme takviminin sürmesi vaka sayısının çok daha aşağı inerek sıfırlanmasıyla mümkündür. Salgının seyrinde olumsuz yönde gelişme olursa bazı tedbirleri çok daha sert şekilde yeniden uygulamak durumunda kalabiliriz.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA KISITLAMA OLACAK 

Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.”

15 şehrimiz için geçerli olan giriş-çıkış kısıtlaması kararı 15 gün uzatıldı.

29 Mayıs Cuma günü Cuma namazıyla birlikte şartlara uygun camilerden başlayarak camileri ibadete açıyoruz.

Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak.”

Web Banner
Web Banner