OLİMPOS GELENEĞİNDEN İSLAMİ DAYANIŞMA ÇIKAR MI? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

OLİMPOS GELENEĞİNDEN İSLAMİ DAYANIŞMA ÇIKAR MI?


Web Banner

Kelimer masum değildir;  her birinin kalbi vardır ve bir adresi işaret eder. Gazeteci Yazar Haşmet Babaoğlu;

“Seçtiğimiz kelimeler masum değildir; kavga ederler, yenerler, yenilirler, zihnimizi ele verir, bakışımızı düzenler, teslim alır, teslim ederler..” diyordu bir yazısında.  Yaptığımız işin adını, yazdığımız yazının başlığını da ruhuna uygun kelimelerle adlandırırız.

 

Mevlânâ şehri Konya ‘da olup bitenleri nasıl izah edelim bilemedim. Adına “İslâmi Dayanışma” diyerek yapılan Olimpos geleneği  spor müsabakalarına bu ismi kim verdi bilemedim. Niyetim, yapılan müsabakaların, giyilen kıyafetlerin fikhî mülahazası değil. O ayrı bir bahis. Burada yapılan iş ile verilen ismin birbirine ne kadar mütenasip olduğu.

 

Sonunda soracağımızı şimdi soracak olursak;

“İslâm İşbirliği Teşkilatı tarafından tertip edilen her dört yılda bir yapılan geniş kapsamlı spor müsabakalarına  verilebilecek en son ismin  “İslâmi Dayanışma Oyunları”  olduğunu düşünen basîreti açık kimse yok muydu?”

 

Kimseye ne edip etmeyeceğine, ne yapıp yapmayacağına sözümüz yok. Ancak, hiç kimsenin de muhtevası, görüntüsü ya da amacının İslam ile uzaktan yakından ilgisi olmayan,bir dostun ifadesiyle; kendisi “bir oyundan ibaret” olan, Hira’nın çocuklarına yutturulmak istenen, Olimpos’un  çocuklarının bir zokasıdır.

 

Öykünmenin bir faydası varsa, lütfen bizim kavramlarımızı, bizim değerlerimizi kullanmayın.. Ötesi sizin probleminiz vesselam!..

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner