Öğretmenlere ‘Öğretmenler Günü’ Cezası! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlere ‘Öğretmenler Günü’ Cezası!


Web Banner

24 Kasım 2019 tarihinde Mersin’in Gülnar İlçe Milli Eğitim tarafından Öğretmenler Günü programına katılmayan öğretmenlerin tespit edilip, soruşturma açıldı ve öğretmenlere kendi gününden dolayı ceza verildi.

Alınan bilgiye göre, Gülnar İlçi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Pazar gününe denk gelen 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde program düzenlendi. Zorunlu tutulan bu programa iddiaya göre yaklaşık 200’e yakın öğretmen katılmadı. Programa katılan olup olmadığını tespit etmek için bazı okul müdürleri imza sirküsü düzenlerken bazıları düzenlemedi. İmza sirküsü düzenleyen okul müdürleri programa katılmayan öğretmenlerin isimlerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen muhakkikler tarafından öğretmenlere için soruşturma açıldı ve uyarı cezası verildi. Kendilerine verilen ceza ile ne yapacaklarını şaşıran öğretmenler duruma tepki gösterdi.

“GÖZDAĞI VERİLDİĞİNİ SANDIK, CEZAYI DUYUNCA ŞAŞIRDIK”

Öğretmenlere yönelik soruşturmaya ve verilen cezaya tepki gösteren Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Metin Ercan, soruşturmaların gözdağı verilmek için yapıldığını tahmin ederek biraz beklediklerini ifade ederek “En son soruşturma açıldığını ve uyarı cezası verildiğini öğrenince şaşırdıklarını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün bu yıl pazar gününe denk geldiğini hatırlatan Ercan, “Şehrimiz Mersin ve ilçelerinde değişik etkinliklerle Öğretmenler Günü kutlamaları gerçekleştirildiğini Gülnar ilçesindeki öğretmenler günü programına öğretmenlerin katılmasının zorunlu tutulduğunu söyledi.

ZORAKİ KUTLAMA KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ

Gönüllülük esasına dayanmayan, zoraki yapılan kutlamanın kimseye fayda sağlamayacağını ifade eden Ercan, “24 Kasım 2019 tarihinde Gülnar İlçe Milli Eğitim tarafından Öğretmenler Günü programına katılmayan öğretmenlerin tespit edilip, soruşturma açtırılması ve öğretmenlere kendi gününden dolayı ceza verilmesi kabul edilecek bir durum değildir” dedi.

“Öğretmenin itibarını, kıymetini arttırmak yerine öğretmene ilçesindeki programa Pazar günü katılmadı diye ceza verdirerek mi öğretmenler gününü kutluyorsunuz. Kutlama anlayışınız bu mu?” diye soran Ercan, Gülnar’da zor şartlarda görevini yapan öğretmenlere sahip çıkılması gerekildiği bu nedenlara ceza değil ödül verilip takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretmenler gününde öğretmenler için yapılan programa katılmadığı gerekçesiyle öğretmene ceza vermenin Gülnar’a ve Gülnarlılara ceza vermek olduğunu ifade eden Ercan şöyle devam etti: “24 Kasım Öğretmenler Günündeki programa gelmedi diye öğretmenlere ceza vermenin kamu vicdanını rahatsız edeceğini görmekten bu kadar mı acizsiniz? Öğretmenleri kendi gününde ceza ile korkutamaz, yıldıramazsınız. Bırakın öğretmen öğretmenliğini yapsın. Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürüne kamu vicdanını rahatsız edecek bu yanlış tutumdan biran evvel vazgeçerek soruşturmaları durdurmalarını ve Gülnar ilçemizdeki bütün öğretmenleri kucaklaması noktasında çağrıda bulunuyorum.”

Milli Eğtim Bakanı’na da seslenen Ercan, “Öğretmenler Günü meslektaşlarımızın hatırlanacağı taltif edileceği bir gün mü yoksa dayatmalarla katılımın zorunlu tutularak yapılan programlara gelmedi diye ceza verileceği bir gün mü? Öğretmenlerimize verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Şunu unutmayalım ki, öğretmenin itibarı MEB’in namusudur.”

Web Banner
Web Banner