Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Bayram ikramiyeleri için yeni tahmin! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: Bayram ikramiyeleri için yeni tahmin!

Bu haber 06 Haziran 2023 - 16:07 'de eklendi ve 181 kez görüntülendi.

Tüketici Fiyat Endeksi mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 39,59’a geriledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz” diye konuşmuştu. Peki bu durumda bayram ikramiyeleri kaç lira olacak? Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş cevapladı.

Kurtuluş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Hazine ve Maliye Bakanı olarak sayın Mehmet Şimşek’in atanması piyasa tarafından çok olumlu karşılandı. Bugün borsanın seyrine baktığımızda bu gelişme olumlu olarak değerlendirdi.

Sayın Şimşek’in ilk açıklamalarında altını çizdiği iki husus vardı. Öngörülebilirlik ve finansal istikrar. Bu iki unsur maliye politikalarında etkili olabilecek gibi duruyor.

Bu noktada seçim öncesi verilen sözlerden geri adım atılmayacağını düşünüyoruz. Memurlar, kamu işçileri ve emekliler için öngörülmüş olan zammın gerçekleşeceği kanaatindeyiz.

Memurlar için 22 bin TL taban ücret verileceği söylenmişti bunun gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Asgari ücret ve diğer ücretlere bu yansıtılacaktır. Verilmemiş olan sözlerle ilgili bir uygulama yapılmayacaktır. Sayın Bakan Şimşek’in söylediği istikrarlı bir maliye politikasının yürütülmesidir.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ İÇİN YENİ TAHMİN

Emekli ikramiyelerine ilişkin yüzde 45’in üzerinde bir zam yapılacağını düşünüyoruz. Şu anda halihazırda yüzde 50’ye yuvarlanarak emekli ikramiyelerinin 3 bin TL olarak karşımıza çıkacağını öngörüyoruz.

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE OLUR?

Enflasyonda çok kötü bir senaryo karşımızda yok. Ben altıncı ayda seçim döneminde yapılan harcamaların etkisinin görüleceğini ancak bu süreçte altıncı ayda enflasyonun yüzde 20 seviyesinin altında kalacağı kanaatindeyim. Dolayısıyla da yapılacak yüzde 45’lik artış ciddi oranda refah payı içerecektir.

Bu yüzde 45’lik artışın memur, emeklilere yapılacağını düşünüyorum. Aynı zamanda asgari ücrete temmuz ayında da bu oranda bir zam yapılabileceği kanaatindeyim.”

 

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN