MHP Genel Başkanı Bahçeli’den önemli açıklamalar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MHP Genel Başkanı Bahçeli’den önemli açıklamalar

MHP lideri Bahçeli partisinin istişare toplantısının kapanış oturumunda konuştu. Orta Doğu’daki karışıklığın Türkiye için de tehdit olduğunu vurgulayan Bahçeli,


Web Banner

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin istişare toplantısının kapanış oturumunda açıklama yaptı. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Sınırlarımıza paralel şekilde kurulmak istenen terör koridoru, küresel Türk düşmanlığının sahne almasından başka bir şey değildir. Masumların canı üzerinden korkunç siyasi oyunlar tedavüldedir. Orta Doğu işgal altındadır. 

Irak’tan kendimizi soyutlamamız mümkün değildir. Suriye’ye sırtımızı dönmek, Libya’ya yüz çevirmek mantıklı ve makul bir tercih de sayılmayacaktır. Buna ne tarih, ne milli tecrübeler müsaade etmeyecektir. Ankara’nın milli güvenliği Bağdat’tan, Şam’dan, Trablus’tan ve Tahran’dan başlayacaktır. Sınırın öbür tarafı huzura kavuşmadan Türk vatanı emniyet bulamayacaktır. 

Mıntıka temizliği yapmak suretiyle Türkiye’nin etrafı boşaltılmakta ve kuşatılmaktadır. Eğer engel olunmazsa, komşu coğrafyalardaki çürümenin son sınırı bilinmelidir ki Türkiye’dir. 

“TARİH CAHİLLERİ!”

‘Ne işimiz var Suriye’de, ne arıyoruz Libya’da’ diyenler, görevli ve taşeron değillerse kesinlikle tarih ve coğrafya cahilleridir.”

Zalimlerin pusulası kandır. Onlar için her yol mübahtır. Amaçları çıkarlarını en üst düzeye çıkarmaktır. Bunun da ülkemizi egemenlik ve tarihsel haklarımızın, dahası bölge insanının onuruna aykırılığı inkar edilemeyecektir. 

Irak’ın 2003’teki işgalinden sonra sayıları 1,5 milyona yaklaşan Müslüman, kadın erkek demeden katledilmiş, büyük bir kültürel mirasın meşalesi söndürülmüştür. Evini terk eden Iraklı sayısı 4 milyonu bulmuştur. Saddam’ın heykeline vuranlar şimdi kendi kafalarına vurmaktadır. Irak’ın devlet ve toplum hayatının ayarı kaçmıştır. Bu ülke, fiilen bölünmüş; fikir, duygu ve inanç ölçeğinde çeteleşmiştir. 

KASIM SÜLEYMANİ SUİKASTI

Türkiye’nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon dengelidir. Üst düzey bir askeri ‘bana göre suçludur’ diye hedef almak barbarlığın ta kendisidir. Suçu belirleyip suçluyu cezalandırmak hiçbir ülkenin hakkı ve haddi olamayacaktır. Nitekim o ülke bu tip bir saldırıya yeri ve zamanı geldiğinde maruz kalabilecektir. 

ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya’ya bakmalıdır. FETÖ’cülük suç, örgüt elebaşı Gülen suçlu değilse, bu durumda suç ve suçlunun tanımı nasıl yapılacaktır?

DEAŞ liderini öldürenler PKK/YPG’nin ileri gelenlerini de öldürsünler ya da çekilip kahraman Türk evladının neler yapacağını takip etsinler.

Türk milleti emperyalizme direnecek, bekasını tehdit eden hiçbir eylem ve teşebbüse göz yummayacaktır.

“KILIÇDAROĞLU KAYIŞI KOPARMIŞ”

CHP’nin Libya tezkeresine karşı çıkması arızalıdır. Hafter hayranlığı patolojik vakadır. CHP, Türkiye’nin yararına ne varsa karşısındadır. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynen şunları söylemişti: ‘Doğu Akdeniz’de petrol var. Amerika orada, Mısır orada, Katar orada. Bir tek devlet yok. Türkiye. Niye yok?’ Aynı Kılıçdaroğlu sonradan, “Ne işimiz var Libya’da” demiştir. Yani kayışı koparmıştır. 

Web Banner
Web Banner