MGK’dan terörle mücadele vurgusu! ‘Operasyonlar hakkında bilgi sunuldu, tedbirler görüşüldü’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MGK’dan terörle mücadele vurgusu! ‘Operasyonlar hakkında bilgi sunuldu, tedbirler görüşüldü’


Web Banner

Güvenlik Kurulu, 2 aylık aranın ardından yine yoğun gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantı sonrası yazılı açıklama geldi. Bildiride “Operasyonlar hakkında bilgi sunuldu,tedbirler görüşüldü” ifadeleri yer aldı.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

Yunanistan’ın kışkırtıcı eylemlerine ilave olarak karasuyu ve hava sahası ihlallerini artırarak devam ettirmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilmiştir.

Madrid’de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesi ve neticeleri tüm detayları ile ele alınmış; Türkiye’nin yetmiş yıldır mensubu olduğu ittifaktaki yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde ve samimiyetle yerine getirdiği hatırlatılarak, aynı yaklaşımı ittifakın diğer üyelerinden de beklediği vurgulanmıştır. Bu kapsamda müttefiklerimiz, FETÖ ve tüm isimlendirmeleriyle birlikte PKK/KCK-PYD/YPG ile mücadelede Türkiye’nin yanında yer almaya ve destek vermeye davet edilmiştir.

(FETÖ) Terör örgütleriyle iş birliği içindeki ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesi yönündeki çabaların kararlılıkla sürdürüleceği güçlü şekilde teyit edildi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın daha fazla can kaybına ve yıkıma yol açmadan bir an önce sona erdirilerek kapsamlı ateşkes ilan edilmesi yönündeki çağrımız tekrarlanmış; bu kapsamda Türkiye’nin kalıcı barışın tesisi ile küresel çapta bir gıda krizine dönüşmekte olan meselenin çözümü istikametindeki gayretlerinin devam edeceği belirtilmiştir.

Web Banner
Web Banner