MEB’den öğretmenlere müjde! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB’den öğretmenlere müjde!


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinin ardından ülke genelinde tüm okullar bir hafta tatil edilmişti.

2023 NİSAN ARA TATİLİ İPTAL EDİLECEK Mİ?

Afetin yaşandığı illerdeki yaralar sarılmaya çalışılırken, 17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan ara tatilin iptal edileceği iddia edilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda ara tatilin yapılacağını şu anda bu kararın iptal edilmesinin gündemde olmadığını, öğretmenlerin de 17-24 Nisan 2023 arasındaki ara tatilinde idari izinli sayılacağını açıkladı.

RAMAZAN BAYRAMI, ARA TATİL İLE BİRLEŞTİRİLECEK

Depremin yaşandığı 11 ilde eğitim sürecini üç aşamada planladıklarını belirten Bakan Özer, birinci ve ikinci kategorideki illerde eğitime başlanırken, üçüncü kategorideki Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde ise eğitim öğretim 27 Mart 2023 tarihi itibarıyla kademeli olarak başlamayı planladıklarını söyledi.

Afet bölgesindeki dört ilde 27 Mart 2023 Pazartesi günü kademeli olarak başlayacak eğitime nisan ayında ara verilecek.

2023 NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Türkiye genelindeki okullarda ara tatil, 17 Nisan 2023 Pazartesi günü başlayacak ve Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan 2023 Perşembe günü öğle saatinde sona erecek.

3.5 gün süren ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek. Öğretmenler de ara tatilde idari izinli sayılacak.