MEB geleceğin meslekleri rehberini yayınladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB geleceğin meslekleri rehberini yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı, dijital dönüşüm ve 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde geleceğin mesleklerine ilişkin bir rehber yayımladı.


Web Banner

Dijital dönüşümle birlikte iş dünyasında yer alacak geleceğin meslekleri şöyle:

SİBER ŞEHİR UZMANI: Siber şehirlerin devamlılığını sağlamak için verilerin etkili şekilde şehrin içinden ‘geçmesini’ sağlamak gerekiyor. Geleceğin şehirlerinde, milyonlarca sensörden alınan veri, elektrik ya da atık toplama sistemi gibi hizmetlerin çalışmasını sağlayacak. Şehirdeki sensörlerden biri bozulursa siber şehir uzmanının sensörü tamir etmesi gerekecek.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK SEYAHATİ ÜRETİCİSİ: Artırılmış gerçeklik seyahati üreticilerinin işi de yeni nesil eğlence tecrübeleri üretmek olacak. Üreticiler, artırılmış gerçeklik yolculukları için çeşitli tecrübeler yazacak, tasarlayacak ve üretecek.

YAPAY ZEKÂ İŞ GELİŞTİRME MÜDÜRÜ: Yapay zeka iş geliştirme müdürü, günümüzdeki bir satış görevlisinin yaptığı işin aynısını yapacak fakat bunu yapay zeka hizmetleri için gerçekleştirecek.

SPORA BAĞLILIK REHBERİ: Fitbit gibi giyilebilir teknolojiler bir nebze yardımcı olsa da sağlığımızı korumak için bu teknolojiler tek başına yeterli olmuyor. Gelecekte spor yapan insanlar aktivite takipçisi teknolojiler giyerken spora bağlılık rehberleri de onların sağlıklı bir yaşam sürmesini ve motive olmasını sağlamakla yükümlü olacak.

YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ SAĞLIK TEKNİSYENİ: Gelecekte insanların doktora gitmesine gerek kalmadan yapay zekâ destekli sağlık teknisyenleri kapıya gelerek yazılımları sayesinde hastalık tespiti yapabilecek.

YOL DENETLEYİCİSİ: Otonom araçlar ve teslimat drone’ları, hava ve kara trafiğinin kontrol sistemini büyük ölçüde değiştirdi. Yol denetleyicisinin işi, kara ve hava trafiğinin etkili ve düzgün şekilde düzenlenmesini sağlamak olacak.

DİJİTAL TERZİ: Dijital cihaz, müşterinin ölçülerini hatasız şekilde alarak iade oranının azaltılmasını amaçlayacak. Dijital terzi, müşterilerin ölçü verilerini kaydederek müşteriye en uygun kıyafetleri satmaya çalışacak.

Web Banner
Web Banner