LGS sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB, LGS sonuçları sorgulama tarihini açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

LGS sonuçları 2022 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB, LGS sonuçları sorgulama tarihini açıkladı


Web Banner

8. Sınıfların katılım sağladığı LGS ardından heyecan günden güne artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan LGS’nin sonuçları ne zaman erişime açılacak? Liseye yerleşmek amacıyla uygulanan LGS’nin sonuç tairhi kılavuzda yer aldı. Peki LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2022 LGS sonuçları sorgulama tarihi…

LGS SONUÇLARI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde açıklanacak.

SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında (https://odsgm.meb.gov.tr) yer alan e-itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya bankamatik, internet bankacılığı aracılığıyla ya da https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 30 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul sistemi veya https://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Web Banner
Web Banner