Konut kredisi çekeceklere müjde! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Konut kredisi çekeceklere müjde!

Konut satışlarındaki sert düşüş sonrası kamu bankaları eliyle yeni bir kredi kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Gelire göre üç farklı konut kredisi faizi oranı belirlenecek.

Bu haber 28 Kasım 2022 - 17:04 'de eklendi ve 140 kez görüntülendi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre konut satışları ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 azaldı. Konut satışlarındaki sert düşüşte, fiyatlardaki astronomik artışların yanı sıra verilen kredi miktarının ortalama 300 bin lirada kalması da etkili oldu.

Hükümet, konut satışlarını canlandırmak için kamu bankaları üzerinden kredi kampanyası başlatmaya hazırlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bu amaçla, 12 Kasım’da sektör temsilcileriyle toplantı yaparak, taleplerini dinledi. Ekonomim.com’daki Leyla Güven’in sektör kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, aralık ayında çıkması beklenen kampanya kapsamında, kamu bankaları öncülüğünde konut kredisine ulaşım kolaylaştırılacak. Alt, orta ve yüksek gelir grubuna göre üç farklı faiz seçeneği olacak.

Bakan Nebati’yle yapılan toplantıya katılan isimlerden Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, ağırlıklı olarak krediye erişimde yaşanan sıkıntıların dile getirildiğini anlattı. Uçar, başlatılacak kredi kampanyasına ilişkin, “Sektöre yönelik yeni pakette gelir gruplarına göre üç farklı faiz sistemi olacak. Faiz oranlarının 0.69’dan başlayıp, 1.20’ye kadar gelmesi bekleniyor” dedi.

4 MİLYON TL’YE KADAR 0,69, ÜSTÜNE 0,90’LI KREDİ

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt da, hem orta ve üst gelirliyi ev sahibi yapmak hem de konut sektörünü canlandırma için değeri 4 milyona kadar olun konutlar için 0.69’lu bir rakam, 4 milyon ile 15 milyon arası da 0.90’lı bir rakamın konuşulduğunu söyledi.

2,5 MİLYON LİRALAKI EV BİR YIL SONRA 4 MİLYON LİRA OLACAK

Kampanyanın aralık ayında başlamasını beklediklerini belirten Özyurt, “Bu sefer etkili olacak. Çünkü insanlar enflasyonun gelecek birkaç yıl yüzde 50’ler seviyesinde olacağını öngörüyor. Dolayısıyla konut kredisinde faizler yüzde 7-10’a denk geleceğinden insanlar bunu kullanmak isteyecek. Çünkü bu enflasyonda 2,5 milyonluk ev 1 yıl sonra 4 milyon olacak” öngörüsünde bulundu.

Web Banner

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Web Banner

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN