İstanbul’da toplu ulaşımda yeni döneme ilişkin kararlar « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İstanbul’da toplu ulaşımda yeni döneme ilişkin kararlar

İstanbul Valiliği tarafından Ulaşım Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda İstanbul’da toplu ulaşım ile ilgili yeni kararlar alındı. Yapılan açıklamada ‘Toplu taşıma araçları üçte bir oranında ayakta yolcu alabilecek’ denildi.


Web Banner

Valilik Lale Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Toplu Ulaşım Bilim Kurulu ve Ulaşım Destek Komisyonu Üyeleri, ilgili Vali Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Hıfzıssıhha Meclisi Üyeleri, İETT ve Metro İstanbul yetkilileri katıldı.

Toplantıda koronavirüs pandemisiyle mücadele çalışmaları kapsamında yeni normal dönemde İstanbul’da alınması gereken önlemlerle ilgili görüş ve öneriler değerlendirildi.

Bilim Kurulu’nun önerileri, İçişleri Bakanlığının 01.06.2020 tarih ve E.8567 sayılı Genelgesi ve İstanbul Toplu Ulaşım Bilim kurulu ve İstanbul Toplu Ulaşım Destek Komisyonu’nun 02.06.2020 tarihli toplantısında getirilen önerilerin değerlendirilmesi neticesinde;

1. Farklı özelliği ve niteliği olan araçlarda yolcu taşıma kapasitesine ilişkin sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla;

2. Araçlara yolcu binişlerinde;

Web Banner
Web Banner