İl Milli Eğitim Müdürüne Neden Kızdı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İl Milli Eğitim Müdürüne Neden Kızdı?

Bakan Özer’den Şanlıurfa’daki ”Siz ne biçim adamsınız?” tepkisine ilişkin açıklama.


Web Banner

Bakan Özer’in konuşmasından satır başları şu şekilde;

Hükümetlerimiz son 20 yılda eğitime en büyük bütçeyi verdi. Bu sene de bütçede en büyük payı MEB aldı.

Urfa’da kamera önünde açıklama yoktu, birisi telefondan çekmiş. Cımbızlayarak servis etmişler. Oradaki öğrenciler çamurun, tozun toprağın içinde oynuyorlar. Biz oraya basketbol sahası yapabilir, rekreasyon olarak çok güzel hale getirebiliriz. Ben de orada kendimce bir tepki verdim. Türkiye’de günde 272 kütüphane yapıldı 2 ay boyunca, olağanüstü bir şey.

Okulların talep ettiği tüm ihtiyaçları biz karşılıyoruz. 2022’de yeni bir proje başlatacağız: Temiz Okul, Temiz Enerji. 150 milyona yakın ödenekleri tüm illerimize gönderdik. Hızlı şekilde başlayın, tüm okullarımızın tuvaletlerini gözden geçirin. Kantinler, yemekhaneler, tüm okullarımızda hepsini gözden geçireceğiz.

Okullarla bakanlığın ve genel müdürlüklerin iletişimi arttıkça 1 sene sonra çok farklı bir okul ortamından bahsedeceğiz. İstediğimiz noktaya tam gelmedik ama istediğimiz noktaya doğru gidiyoruz. 3 yıl önce konuşulan problemler bugün konuşulmuyor. İş dünyasının temsilcileri eğitim alan öğrencilerimizin mezun olmasını beklemiyor artık.

Web Banner
Web Banner