İki ülke daha Türk SİHA’ları için harekete geçti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İki ülke daha Türk SİHA’ları için harekete geçti

Türk SİHA’larına olan talep her geçen gün daha da artıyor. Etiyopya ve Fas’ın, BAYKAR tarafından üretilen silahlı insansız hava araçlarından (SİHA) satın almak için talepte bulunduğu iddia edildi.


Web Banner

İngiliz haber ajansı Reuters’ın haberine göre, bir Türk yetkili Etiyopya ve Fas’ın Bayraktar TB2 İHA’larından almak için Türkiye’ye başvurduğunu ve anlaşmaların yedek parça ve eğitim konularını da içerebileceğini belirtti.

Resmen açıkladılar: SİHA'ları Türkiye'den tedarik edeceğizNijerya da Türk SİHA’larına talip oldu

Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, Fas’ın ilk parti SİHA siparişini Mayıs ayında teslim aldığını, Etiyopya’nın talebinin akıbetinin ise henüz net olmadığını ifade etti.

Kaynaklar; talebin kaç İHA’yı kapsadığı ve mali ayrıntıları hakkında bilgi vermedi.

Türkiye, Etiyopya ve Fas, silahlı insansız hava aracı satışı anlaşması hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

“SİHA SATIŞI TÜRKİYE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

SİHA satışlarının Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Reuters, “Yerli İHA’lara artan ilgi, ekonomik sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olmak için ihracatı artırmaya çalışan Türk hükümeti için bir destek oluşturuyor” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin SİHA’ları Suriye ve Libya’da kullandığını hatırlatan Reuters, “Dağlık Karabağ’da insansız hava araçları, Türkiye’nin müttefiki Azerbaycan’ın Ermenistan destekli işgal güçlerini yenmesine yardımcı oldu” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK DÖRDÜNCÜ S/İHA ÜRETİCİSİ”

Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batılı silahlara olan bağımlılığı azaltmak için yerli üretimi artırmasından bu yana dünyanın dördüncü en büyük insansız hava aracı üreticisi haline geldiğini söylüyor.

Web Banner
Web Banner