HİMMETİN NİMETİ KÜLFETTİR « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

HİMMETİN NİMETİ KÜLFETTİR


Web Banner

 

Şartlar değişir, hakikat değişmez diyor İbrahim Tenekeci. “Ekonomik, toplumsal ve siyasal alanlarda; istatistiklerden, olgulardan, nesnel durumlardan yararlanarak olayların gelecekteki gelişmeleriyle ilgili kestirim” adı verilen konjonktür, bu gerçeği değiştirmez.

Tarihi, bagajında üye formu taşıyan politikacı büyüklerinin himmetiyle palazlanmış bir sendikanın yöneticileri bugünlerde ikbal basamaklarını üçer beşer çıkıyorlar maşallah. Bilmiyorlar ki himmetin nimeti külfet getirir.

MEB tarafından,76. Madde marifetiyle sağa sola serpiştirilen bu arkadaşların konjonktür nimetlerinden istifade etmesi -muhtemelen- ÖMK ve KBS sürecinde, önce etrafı ateşe verip, sonra da sessizliği tercih edişlerinin mükafatı olsa gerek. Artık başkaca sebepleri ya da tavassut makamları varsa da ötesini bilemeyiz.

Diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yapmayı şiar edinmiş bizler ise, ne nimet yüzünden doğrumuza eğri katarız ne de ne de külfeti görünce doğrudan vaz geçeriz. Merhum Erbakan Hoca, ” .. 4 helal kazancın 5 haram kazançtan büyük olduğunu gösterir ” demişti amentümüzü anlatırken. Konjonktür gölgesinde kişisel ikbal hırsı ile yanıp tutuşanlar, bu hakikati bilebilir mi?

Hepimiz, yaptığımız işin gereği farklı sınanırız. Yöneticinin imtihanı ayrı, yönetilenin imtihanı ayrıdır. Lakin, ister yönetici olalım isterse yönetilen; hepimizin ortak sınavı aynıdır. İşte bu sınavın nirengi noktası, gördüğümüz ile görmemiz gerekenin aynı olduğunu sanmaktır.

Hepimiz kendi sınavımızın mesulüyüz. Uyum sağlamış olanlar ile yol tuttuğumuz vakit bilmemiz gereken yegâne hakikat, doğru yerde olmanın işareti sadece uyumlu çalışmak değildir. Uyumdan daha önemlisi, yanlış adım attığında sükut yerine uyarmayı tercih edenleri dikkate almaktır.

Dedim ya; herkes kendi imtihanını vermektedir…

İdris Şekerci

EBS İstanbul 6 No.lu Şube Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İdris ŞEKERCİidrissekerci@kamudanajans.com
Web Banner
Web Banner