Haftalık okula gidilen gün sayısı düşüyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Haftalık okula gidilen gün sayısı düşüyor!

Son dönemde birçok ülkede dört gün iş üç gün tatil modeline geçiş yapıldığı gözlemleniyor. Bu modelden alınan olumlu geri dönüşler, eğitim sistemi için de yeni bir yaklaşımın gündeme gelmesine yol açtı. Finlandiya, bu yeni eğitim modelini hayata geçirmeye hazırlanırken, Türkiye’deki Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) konuyu yakından izlediği öne sürüldü.


Web Banner

Finlandiya’daki eğitim sistemi, öğrencilere günlük maksimum dört saat ders verilmesiyle sınırlı. Buna karşın Türkiye’de ders saatlerinin on bir saate kadar uzayabildiği görülüyor. Finlandiya, haftada 4 gün eğitim 3 gün tatil içeren yeni eğitim modeline geçiş yapmayı düşünürken, MEB’in de bu sistemi mercek altına aldığı iddia ediliyor.

Türkiye, Finlandiya Modelini İzliyor

Söylentilere göre, Finlandiya’da uygulanacak yeni eğitim modeli başarılı olursa, Türkiye de bu modeli benimseyecek. Bu durum, eğitim sisteminde önemli bir dönüşümün başlangıcı olabilir. MEB’in Finlandiya’nın deneyimlerinden faydalanarak, Türkiye’de de öğrencilerin eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

Finlandiya’nın dört gün okul üç gün tatil modelini uygulamaya koymaya hazırlandığı bu dönemde, Türkiye’nin de yakından takip ettiği iddia edilmekte. Eğer bu model başarılı olursa, Türkiye de eğitim sistemine bu yeni yaklaşımı entegre etmeyi düşünülüyor.

Web Banner
Web Banner