EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EYT sigortalılık süresi ve prim gün sayısı sorgulama


Web Banner

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının ayrıntıları belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT’de sigortalılık süresi ve prim gün sayısını dolduran, 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı çalışan herkesin emeklilik hakkı kazanacağını açıkladı. SGK tarafından yayımlanan tabloyla birlikte, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı kolayca sorgulanıyor. İşte yıllara göre prim gün sayısı hesaplama ekranı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sundu.Düzenleme 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

Akbaşoğlu’nun açıklamalarına göre, teklif önce TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Sadece EYT ile düzenlemelerin olduğu teklifin hızlı bir şekilde komisyondan geçerek Meclis Genel Kuruluna gelmesi planlanıyor. Şubat ayında yasalaşması beklenen düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu durumda şubat ayında başvuru yapan çalışan mart ayında ilk maaşını alacak.

SGK tarafından yayımlanan yıllara göre sigortalılık süresi ve prim gün sayılarıyla birlikte, EYT’li olmaya hak kazanacak olan kişilerin yıllara göre prim sayıları belli oldu.

Web Banner
Web Banner