Esenler Belediyesi’nden iftiralara yalanlama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Esenler Belediyesi’nden iftiralara yalanlama

Esenler Belediyesi, belediye borcunun cami parasıyla ödeneceğine ilişkin yalan haberlerle ilgili açıklama yaptı.


Web Banner

Esenler Belediyesi, belediye borcunun cami parasıyla ödeneceğine ilişkin yalan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Bugün bazı yanlı yayın organlarında çıkan “İBB Meclisi’nin AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Belediye borcunu camiyle ödeyecek” başlıklı haber asılsız ve gerçekleri çarpıtmaktadır.

Esenler Kemer Mahallesi 1076 ada, 3 parselde Esenler Belediyesi’nin mülkiyetinde olan 3.922 metrekarelik alanın yaklaşık 600 metrekaresinin üzerinde bir cami bulunmaktadır. 3.322 metrekarelik cami ile okul arasında kullanılmayan atıl boş bir alan bulunmaktadır. Bu boş alanın 1.327 metrekarelik kısmı, 6183 sayılı Kanunun Geçisi 8. Maddesine ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na uygun olarak maliye hazinesine devredebilmek için meclisten yetki istenmiştir. Devredilen kısım üzerinde cami bulunmamaktadır.

MEVZUATA UYGUN

Yasal prosedür gereği, kamu lejantlı  (okul, hastane, cami, eğitim, sağlık, dini tesis, kamu kurumu alanı v.b.) belediyelerin mülkünde bulunan  alanlar, kamudaki gerçek sahibi olan kurumlarla mahsuplaşma  yolunu açan mevzuata uygun olarak maliye hazinesine devredilmektedir.

Bu bağlamda  lejantından dolayı  mülkiyetin Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmek üzere maliye hazinesine devredilen her yıl değişik belediyelerin buna benzer yüzlerce uygulaması söz konusudur. Uygulama sadece Ak Partili belediyelere has değildir. CHP ve diğer partilere mensup belediyeler de kendi mülkiyetlerindeki bu gibi yerlerini Hazineye devretmektedirler.  Bazı basın yayın organları bunu bildiği halde, Esenler Belediyesi’ne ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya çamur atmak için konuyu çarpıtmış ve kendi karakterlerini ortaya koymuşlardır.

Web Banner
Web Banner