Erdoğan müjdeleri sıralamıştı! AK Partili Taşkın detaylarını açıkladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan müjdeleri sıralamıştı! AK Partili Taşkın detaylarını açıkladı

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu sosyal destek ödemelerine ilişkin açıklama yayımladı.


Web Banner

4 milyon hanenin ​doğal gaz desteğinden yararlanacağını belirten Taşkın, 2,1 milyon haneye sağlanan 6,4 milyar TL’lik elektrik tüketim desteğine 50,4 milyon TL’lik ilave yapılarak 20 bin ailenin daha bu destek kapsamına alınacağını duyurdu.

İşte AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’ın açıklamaları:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde 20 yıldır iktidarda olan AK Parti, salgının yol açtığı olumsuz ekonomik şartların etkilerine karşı tüm sosyal kesimleri desteklemeye devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü kabine toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında söz ettiği bazı sosyal destek ödemelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

4 MİLYON HANE YARARLANACAK

İlk olarak; kömür yardımı alan hanelerden isteyenlerin bunu doğal gaz olarak da kullanabilmelerini sağlayacak düzenlenme tamamlandı.

Doğal gaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak.

6,4 MİLYAR TL’LİK ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

İkinci olarak; son üç senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye sağlanan 6,4 milyar liralık elektrik tüketim desteği genişletiliyor.

50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aile daha elektrik desteği kapsamına alınıyor.

Yine Pancar üreticilerimize verilecek avans, kota tamamlama primi ve posa bedellerinde %100’e varan artış yapıldı..

Pancar alım fiyatı kilogramda 80 kuruşa çıkarıldı.

2022 hasat döneminde de Çiftçilerimizin üretimini desteklemek için imkânlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz.

2021 yılında yangın ve sel felaketlerinde zarar gören vatandaşlarımıza 354 milyon TL, Tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza da 133 milyon TL. ödeme gerçekleştirildi.

Tüm bu desteklerin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli basın mensupları

MUHTAR MAAŞLARINA DA ZAM

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, salgın dolayısıyla ara verdiği muhtarlar toplantısını, 51. buluşma ile dün yeniden başlattı.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu toplantıda muhtarlarımızın maaşlarının asgari ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltildiği müjdesini de açıkladı.

Tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasın diliyorum.

Ayrıca 2021-2022 eğitim öğretim yarıyıl tatili yarın başlayacak. Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak.

Tatili hak eden, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimiz için yarıyıl tatilinin hayırlı olmasını diliyorum.

Hepinize teşekkür ederim.

Web Banner
Web Banner