‘Erdoğan azarladı!’ Yunan gazetesi ‘yıldırım’a benzetti « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘Erdoğan azarladı!’ Yunan gazetesi ‘yıldırım’a benzetti


Avrupa Parlamentosu, 2022 Türkiye raporunu 434 milletvekilinin kabul, 18 milletvekilinin ret oyuyla Çarşamba günü kabul etti. İspanyol raportör Nacho Sanchez Amor tarafından hazırlanan rapor için parlamentodaki 152 üye ise çekimser kaldı. Tavsiye niteliğinde olan rapor köklü bir rota değişikliği istediği Türkiye’den bunun gerçekleşmemesi halinde Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin devam edemeyeceğini vurguladı.

Skandal rapor beklendiği gibi Ankara’da yoğun tepki çekti, Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı. AP’nin Türkiye raporu, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD’ye gitmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da soruldu.

Basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Avrupa Birliği Türkiye’den kopmanın gayreti içerisindedir. Bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız ve bu değerlendirmeden sonra gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz” dedi.

‘ERDOĞAN İMA ETTİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB resti hızla dünyada yankı buldu. Uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), ‘Erdoğan AB’yi Türkiye’den uzaklaşmakla suçluyor’ başlıklı haberinde Ankara ve Brüksel’in bu yaz mevsiminde donmuş müzakereleri yeniden başlatmak için uzlaştığını belirtti.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, ‘Türkiye’nin AB ile yollarını ayırabileceğini söyleyen Erdoğan, ülkenin üyelik girişime son verebileceğini ima etti’ başlığıyla açıklamaları servis etti. Türkiye-Avrupa Birliği müzakerelerinin 2005 yılında resmen başladığını ve 2018’de dondurulduğunu kaydeden AP, hafta içinde kabul edilen AP raporunun detaylarına yer verdi.

Bloomberg ajansı, haberi ‘Erdoğan eleştirel raporun ardından Türkiye ve AB’nin yolları ayırabileceğini söylüyor’ başlığıyla sundu.

Alman resmi yayın kuruluşu Deutsche Welle, ‘Erdoğan: Türkiye Avrupa Birliği ile yollarını ayırabilir’ başlığını seçti.

'Erdoğan gürledi!' Türkiye'nin resti dünya medyasında

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR’Erdoğan gürledi!’ Türkiye’nin resti dünya medyasındaHaberi Görüntüle

ALMAN MUHABİR ‘UYARI ATIŞI’NA BENZETTİ

Frankfurter Rundschau gazetesi ‘Erdoğan azarladı: Türkiye ve AB kendi yoluna gidebilir’ başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Avrupa Parlamentosu’nun fazlasıyla eleştirel bir raporu kabul ettiğini dile getiren gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise dünyaya rahatsızlığa yol açması muhtemel bir mesaj gönderdiğini yazdı. Erdoğan’ın dile getirdiği görüşlerin detayına girmediğini kaydeden Frankfurter Rundschau, katılım müzakerelerinin yıllardır askıda olduğunu vurgulayıp Cumhurbaşkanı’nın Mayıs ayında kazandığı seçimlerin ardından sürecin yeniden canlandırılması için çağrıda bulunduğunu bildirdi.

Alman ZDF televizyonu ise, ‘Erdoğan AB’yi ayrılmakla tehdit ediyor. Neden?’ başlığını tercih etti. Ankara’nın Avrupa Birliği üyeliğinin ‘ölü bir noktada’ olduğu yorumunu yapan televizyon, Türkiye muhabiri Jörg Brase’nin görüşlerine yer verdi. Erdoğan’ın sözlerini bir uyarı atışına benzeten muhabire göre, muhtemelen daha fazlası değil.

ETHNOS ÇİN’LE ANLAŞMAYI ÖNE ÇIKARDI

Yunan Ethnos gazetesi ‘Erdoğan’dan Avrupa Birliği’ne karşı yeni yıldırım’ başlığını attı, Türk liderin Brüksel’e olan öfkesini anlamlı bir şekilde gösterdiğini yazdı, aynı haberde Türkiye’nin Çin gibi ülkelerle ilişkilerini derinleştirdiğini aktardı. Haberde, Türkiye’nin Trakya’da bir nükleer santral kurmak için Çin’le anlaşmak üzere olduğu belirtildi.

CNN Yunanistan, ‘Erdoğan Brüksel’i uyarıyor: Yollarımızı ayırabiliriz’ derken, To Vima gazetesi ‘Erdoğan. Ankara Avrupa Birliği’nden ayrılabilir’ başlığını seçti.

Politico dergisi ise ‘Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun hassas raporunun ardından AB’yi yolları ayırmakla tehdit ediyor’ başlıklı haberinde Ankara ve Brüksel arasındaki müzakerelerin yıllardır hiçbir gelişme göstermediği yorumunu yaptı. Dergi, buna karşın AB dışişleri bakanlarının Temmuz ayında ilişkileri geliştirme konusunda anlaştıklarını aktardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDünya basını: Güç dengesi Erdoğan lehine değişiyor!Haberi Görüntüle

Erdoğan'ın sözleri İsveç medyasında yankılandı: Türkiye'ye boyun eğmekten omurgamız kırıldı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan’ın sözleri İsveç medyasında yankılandı: Türkiye’ye boyun eğmekten omurgamız kırıldıHaberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPutin’le dans etmişti atlarıyla Rusya’ya taşındı Haberi Görüntüle