Emeklilerden dikkat çeken açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Emeklilerden dikkat çeken açıklama

Yıl sonunun gelmesiyle emeklilerin zam telaşı başladı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün,


Web Banner

Emeklilerin, önümüzdeki ocakta ne kadar zam alacağı tartışılmaya başladı. Zam oranının netleşmesi için gelecek iki aylık enflasyon verileri beklenirken, emeklilerin aylıklarına ilişkin farklı talepleri bulunuyor.

“EMEKLİLER KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR”

En düşük emekli aylığının 1500 liraya çıkarılmasının üzerinden 19 ay geçtiğini hatırlatan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “Hayat çok pahalandı. Ev kirası bile 1500-2000 lira. Bir emeklinin evi yoksa mutlaka bir yakınından destek alıyor veya kayıt dışı ekonomide bir yerde bir iş yapmaya çalışıyorlar” dedi.

“AGİ, EMEKLİYE DE VERİLMELİ”

Emeklilerin beklentilerini anlatan Ergün “En düşük emekli aylığı, asgari ücret seviyesine yükseltilmeli. Emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılırsa insanlar biraz nefes alır. Bizler yüzde 4 ek ödeme alıyoruz. Bir emeklinin 3 bin lira maaşı varsa, yüzde 4 ek ödemeyle 120 lira alıyor. Çalışanlar, asgari geçim indirimi adı altında 300 liranın üzerinde yardım alıyor. Emekli ve çalışan ayrılmamalı. Devlet, böyle bir asgari geçim indirimi veriyorsa emekliye de vermeli. Ek ödeme tutarı, yüzde 4’ten yüzde 10’a çıkarılmalı. Ayrıca, 2000 yılı sonrası emeklilerin intibak yasası çıkarılmalı” diye konuştu.

SEYYANEN ZAM TALEBİ

Yüzdeli zam modelini eleştiren Ergün, seyyanen zam modelinin getirilmesi gerektiğini de söyledi.

Web Banner
Web Banner