Ekrem İmamoğlu’nun oyu düştü mü ? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ekrem İmamoğlu’nun oyu düştü mü ?


Web Banner

CHP’nin belediye başkanlarıyla ilgili Adil Gür’ün sahibi olduğu A&G şirketine yaptırdığı anketin sonuçlarını, Abdulkadir Selvi köşesinde yayınladı.

31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı belediye sayısını artıran CHP, belediye başkanlarıyla ilgili memnuniyet anketi yaptırdı. Seçimi bilen adam olarak tanınan ünlü anketçi Adil Gür’ün sahibi olduğu A&G şirketi tarafından 21-23 Eylül tarihleri arasında 1872 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan anketin ilk bölümü tamamlandı. Merak konusu olan ankete ilişkin sonuçları, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, köşesine taşıdı.

İşte Selvi’nin yazısının ilgili kısmı:


Ekrem İmamoğlu

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçimlerini yüzde 54.21’le kazanmıştı. İmamoğlu aynı oranı koruyor. İmamoğlu için yurtdışında anket yapılsa herhalde daha yüksek çıkar.


Mansur Yavaş

Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın grafiği yükseliyor. Mansur Yavaş seçimleri yüzde 50.93’le kazanmıştı. CHP’nin yaptırdığı ankette ise Mansur Yavaş yüzde 63.06’yla CHP’li belediyeler arasında ilk sırada yer alıyor. Yavaş’ın polemiğe girmeyen tavrı ve Ankara’nın sorunlarına odaklanması nedeniyle halktaki karşılığı artıyor.


Tunç Soyer

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yüzde 58.71 gibi yüksek bir oy oranıyla seçilmişti. Tunç Soyer yükseliş ya da iniş içerisinde değil, oranını koruyor.


Yılmaz Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen her seçimde oy oranını yükselten başkanlardan. Eskişehirliler, yüzde 52.3’le beşinci kez seçilen Büyükerşen’e desteklerini sürdürüyorlar. Büyükerşen’le ilgili memnuniyet oranı birkaç puan yükselişle yüzde 56 oranında.


Zeydan Karalar

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yükseliş içinde olan belediye başkanlarından. Seçimleri yüzde 53.63 oranıyla kazanan Zeydan Karalar, yüzde 60’la ikinci sırada çıkıyor.

Vahap Seçer

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçimleri yüzde 45.09 oy oranıyla kazanmıştı. Vahap Seçer de oy oranını birkaç puan arttıran isimlerden. Mersinlilerin yüzde 48’i Vahap Seçer’den memnun.


Muhittin Böcek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise şehriyle uyum içinde olan belediye başkanlarından. Belediye başkanlığını yüzde 50.62 oy oranı ile kazanan Böcek, aynı oranı koruyor.

Web Banner
Web Banner