Eğitim neferleri yardıma koştu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim neferleri yardıma koştu


Web Banner

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ- Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başta olmak üzere tüm eğitim kurumları yardım için seferber oldu. Üniversiteler ve okullar kapılarını depremzedelere açarken arama kurtarma ve tıbbi yardım çalışmalarına destek vermek için ekipler deprem bölgesine koştu. Gidemeyenler ise bulundukları şehirlerde ayni ve nakdi yardım kampanyaları, kan bağışı, kayıp ihbar hattı, depremzede öğrenciler ve ailelerine psikososyal destek, refakatçisi olmayan çocuklar için yardım gibi çalışmalar başlattı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) verdiği bilgilere göre depremin etkilediği 10 ilde 17, 12 ilde 27 olmak üzere toplam 44 üniversitede depremzedelere hizmet veriliyor; 24 saat sıcak yemek ve içecek dağıtılıyor. Üniversitelerin sağlık personeli ve gerekli ekipmanlar bölgeye sevk edilirken öğrenci kulüpleri ve uzman öğretim elemanları arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla deprem bölgesine gitti. YÖK’ün açıklamasına göre Hatay’a ulaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı, milli dağcı Çetin Bayram’ın başında bulunduğu ekip 24 saatte 7 hayat kurtardı. Üniversitelerdeki diğer çalışmalar şöyle:

Öğrenimleri yarıda kalmayacak

Ankara Üniversitesi’nde deprem bölgesindeki üniversitelerde öğrenim görenlere özel öğrencilik taleplerinde kolaylık sağlanacak. Ayrıca refakatçisi olmayan çocuklar için çalışma başlatıldı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde deprem bölgesindeki tüm öğrencilerle iletişim için Deprem İhbar Formu oluşturuldu. İnşaat ve Mimarlık fakültelerindeki uzmanlardan oluşan ekip, hasar tespiti için bölgeye gitti. 

Akdeniz Üniversitesi ihtiyaçları belirlemek için Deprem İhbar Formu oluşturdu ve yardım kampanyası başlattı. İki personelle birlikte bir itfaiye aracı da bölgeye yönlendirildi.

Öğrenciler kolileri hazırladı

Depremden etkilenen bölgelere ulaştırmak için hızlı ve koordineli bir şekilde hareket eden çoğu üniversitede yardım kampanyaları düzenleniyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) deprem bölgesine gönderilmek üzere ayni yardımlar için stant açıldı. İTÜ’lü deprem ve afet uzmanları teknik destek için bölgeye giderken depremden etkilenen İTÜ mensuplarıyla iletişim için kriz masası kuruldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde de Gönüllülük Kulübü ile hazırlanan ihtiyaç listesi ilan edilerek yardımlar toplanmaya başlandı. Yeditepe Üniversitesi’nde de gönüllü öğrenciler tarafından yardım kolileri hazırlanıyor.

Kan bağışı yapılıyor

Deprem bölgesindeki yaralılar için kan bağışı yapmak hayati önem taşıyor. Bu konuda da adım atan üniversiteler Kızılay’ın yönetiminde kan bağışlarını kabul ediyor. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlük binasında depremzedeler için kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kızılay, bugün saat 10.00 itibarıyla Rektörlük giriş alanında kan bağışlarını kabul etmeye devam ediyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

Özel okullar da kapılarını açtı

MEB’e bağlı resmi okulların yanı sıra özel okullar da kapıları depremzedelere açtı. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Zafer Öztürk, “Afet bölgesindeki üyemiz özel okullar, barınma ihtiyacı duyan tüm vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır” mesajıyla birlikte deprem bölgelerindeki okulların listesini paylaştı.

Web Banner
Web Banner