DYK Yaz Dönemi Kursları Hakkında Resmi Yazı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DYK Yaz Dönemi Kursları Hakkında Resmi Yazı

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ”Destekleme ve Yetiştirme Yaz Dönemi Kursları” konulu resmi yazıyı okullara gönderdi.


Web Banner

 

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : E-84037561-135.04-26179953 08.06.2021

Konu : Destekleme ve Yetiştirme Yaz Dönemi Kursları

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği.

b) Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi.

c) 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu.

ç) Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu.

Bakanlığımıza bağlı resmî örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören 2020-2021 ders yılı sonunda 11 inci sınıftan 12 nci sınıfa geçen ve örgün/açık ortaöğretim kurumlarından mezun olan istekli öğrencilere yönelik 05 Temmuz – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında ilgi (b) Yönerge ile ilgi (c) Kılavuz hükümleri doğrultusunda yaz döneminde destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır.

Kurslarda, öğrenci/kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıf/grupta bulunması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecektir. Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadelede başta maske, fiziki mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirler ile bu konuda ilgi (ç) Kılavuzda yer verilen hususlara titizlikle uyulacaktır. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, ilgi (a) Yönetmelik çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacaktır.

Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme yaz dönemi kursları iş ve işlemlerinin ilgi (c) Kılavuzda belirtilen iş takvimine göre yürütülmesi, konu ile ilgili eğitim kurumu müdürlüklerince öğrenci, öğretmen ve velililerin zamanında bilgilendirilerek gerekli tedbirlerin alınması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Cengiz METE

Bakan a.

Genel Müdür

Web Banner
Web Banner